Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Felújítás ellőtt állunk,...

Felújítás ellőtt állunk, hogyha a vakolatot leverjük újra vakoljuk vagy gipszkartonozuk? Minen mi az előnye, hátránya? Vélemény

Figyelt kérdés
2015. márc. 18. 12:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha magam csinálom, mindenképpen karton!!! Azt síkba tudom rakni, vakolni nemhogy síkba, de sehogy sem tudok...
2015. márc. 18. 14:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű:

1. Ha jól tudsz vakolni, akkor vagy vakolsz, vagy gipszkartonozol, amelyik tetszik.

2. Ha nem tudsz vakolni, akkor gipszkartonozol. :)

1. Telibe vakolsz, nem döng, mint a gipszkarton, "következmények" nélkül lehet rá tapétázni.

2. Haladós, könnyebb sík, egyenes felületet csinálni. A felrakott tapétát az életben nem szeded le róla.

2015. márc. 18. 17:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Karton gyorsabb. Még ha nem is ragasztjátok, hanem léceztek vagy profiloztok alá, akkor is egy hét alatt kész vagytok a festéssel is. Ha le kell verni a vakolatot (mert kopog vagy már hullik magától is), és ragasztani akarjátok a kartont, akkor az alá is alá kell vakolni, és elég szépen kitisztázni, hogy ne menjetek anyagi csődbe a gipszkartonragasztóval. A lécezéssel és a profillal az a gond, hogy üreg marad, amit szeret az egér. Ásványgyapotot hiába tesztek a karton mögé azt is szereti. Közetgyapotban még nem találkoztam egérrel. Fürdőszobában oldalfalnak én nem használnék kartont, még a mennyezet OK. (persze vizes blokkban és párás helységben csakis az impregnált karton jó, kazánházban meg a tűzálló), minden egyéb fűtött helyiségben a sima. A vakolatnak száradni kell. Ha vastagon megy, akkor a tisztázásnak akár heteket is (1 szobát egy mester egy-két nap alatt kitisztáz (a falfelület nagyságától, és annak egyenességétől függően, ha van aki keveri és hordja az anyagot). Én jobban szeretem a zsákos vakolatot, mint a helyszínen kevert mészhabarcsot. Mindkettőnek van előnye, hátránya. És még arra megy a 1. simítás, glettelés, alapozás, festés. vagy 2. ragsztó-háló, alapozás, nemesvakolat.

Én mindezek ellenére jobbnak látom oldalfalra a vakolást, mennyezetre a kartont (a karton mennyezetre nem ragasztható!). De ez igazából mindenki saját döntése. :)

2015. márc. 19. 22:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Akkor vakolunk :)
2015. márc. 20. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!