Miért van minden panelben tapéta?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Érdekelne, hogy egy panel lakásban miért ragaszkodnak a tapétához? Eddig több lakásban voltam és mindenhol tapéta volt még a plafonon is. Vettünk egy lakást a 9.emeleten és ott is az van. Most nekiáltunk felújítani és arra gondoltam, hogy nemteszek fel új tapétát. Azt hallottam, hogy megrepedezik a fal és a tapéta azért kell, hogy eltakarja. Nagyon nemtetszik ez a megoldás, esetleg valakinek személyes tapasztalat?2015. febr. 19. 06:31
1/7 anonim válasza:
-nyugodtan elhagyhatod a papírt a falakról,födémről ,festve is tökéletes lesz,nem repedezik semmi össze,
2/7 anonim válasza:
Nem repedezik, egyszerűen gletteletlen vasbeton van a tapéta alatt, az viszont normálisan eltakarja. A mennyezet sem repedezett, hanem egyenetlen. Tehát ha festett falat akarsz, rendesen ki kell glettelni és szép lesz.
Tapéta kérdés: annyiféle tapétát lehet ma venni, el nem hiszem, hogy egy se tetszene. Vagy megfontolandó még a festhető tapéta (nem a fűrészporos elcsépelt).
3/7 anonim válasza:
Nem repedezik. Megfelelő aládolgozás után nyugodtan festheted.
4/7 anonim válasza:
A miénken nem volt tapéta csak a gyerekszobában, ott sem a teljes falfelületen. A többi helyiség festett volt. Így nem igaz, hogy minden panelben.... Nem repedeztek a falak.
5/7 anonim válasza:
Igénytelen olcsó megoldás a problémák elrejtésére. Ápol és eltakar.
Sajnálták az energiát többszöri glettelésre, esetleg repedések voltak amit hálózni kellett volna, egy egyszerűbb volt.
Minden esetben elgondolkodtató, ha ilyet látsz, hogy alatta bármi lehet...
6/7 anonim válasza:
Nyugodtan szedd le. Én egyszer megcsináltam. azt hittem, 1 réteg tapéta van. Vagy 5 volt. Kétszer kellett glettelni, de utána egy festés után gyönyörű lett. Voltam viszont olyan új építésűben, ahol tényleg repedezett a fal....
7/7 anonim válasza:
A menyezetet érdemes fűrészporossal tapétázni, vagy fűrészporos festékkel festeni, már ha gyárilag nem rücsis. Eszméletlen hullámos a födém, és a plafonon nagyon meglátszik minden apró hiba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!