Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A 30 éves palafedésű tetőmet...

Vocsi kérdése:

A 30 éves palafedésű tetőmet szeretném felújíttatni bitumenes lemezzel, amire 12 év garanciát vállalnak. Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2015. jan. 15. 17:52
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nem, még nem döntöttem el, -különben is a nejem szava lesz a döntő :( - március-áprilisig kellene véglegesíteni a döntést. Az Ezermester is egy lehetséges megoldást ajánl.A környezetemben van, akinél már 8 éve van, semmi panasza nincs.A legnagyobb dilemmám, hogy a cserép cseréhet kell 4-5 nap, míg a bitumenes megoldásnál az esős idő nem olyan nagy probléma "beázás szempontjából. Egyébként köszönöm. :)
2015. jan. 17. 14:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem javaslom!

Mint ahogy előttem írták is a tető mozgását az 1 m széles sávok nem tudják felvenni. Ha a szerkezet mozog (mozogni fog) a bitumenes lemez gyűrődni fog.

Ha a pala sérül (törhet a mozgás, jég,szél miatt) a bitumenes lemez nem tudja megtartani a saját súlyát sem, nemhogy még az esetleges hóterhet.

Ha a bitumenes lemezen a pala őrlemény alól kilátszik a hordozó réteg (bitumen),

azt az UV sugárzás kb. 2-3 év alatt tönkreteszi ("kiszárítja" töredezett lesz), előbb utóbb bele tud szivárogni a víz ami a téli fagyokkal megfagy és pikk-pakk tönkreteszi a lemezt.

Azt meg hogy szerintem baromi csúnya nem is mondom.

Inkább zsindely, vagy ha a szerkezet bírja cserép.

Vagy ha sok pénzed van akkor tehetsz fel ismét "palát".

2015. febr. 2. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!