Családi házban szeretnénk felújítani a fűtést. Milyen lehetőségek vannak?
Ha benn van a házban a gáz, mindenképp egy jó gázkazánban gondolkodnék beépített melegvíz tartállyal. Ez olyan 350E Ft körül már kapható. Ehhez nem kell puffer, hiszen szabályozható a hőleadása teljes mértékben.
Ilyeneket szerelünk, fatüzelésről aki le akar állni, hiszen egy jó gázkazánnal olcsóbb, mint fával, aminek egyre feljebb megy az ára.
Ja és így "kazánháznak" elég 1m2 és nincs koszolás.
A padlófűtés is megoldható, bár ahhoz hogy gazdaságos is legyen, alá kellene szigetelni, ami sok munka (feltöréssel indul).
Gázkazánnál egyszerűbb a kémények megoldása, kiviheted az oldalfalon is, nem egy óriási összeg.
Amit én írtam, ott nem is kell a puffer meg egyéb bojleres megoldások.
A padlófűtéshez írt dolgok meg marhaság. Mitől szállna a por? Felület fűtés, aminek a lényege az, hogy a hőenergia nagyobb részét sugárzás útján adja le, nem úgy, mint mondjuk egy radiátor. Annál kering a levegő a szobában, ezáltal a por is.
A szigeteléses dolog igaz, hiszen ha rossz, nagyon magas előremenő vízhőmérséklet kell, "forró" lesz a padló. Ráadásul a padlófűtés lassan reagál, inkább csak temperáló fűtésnek jó.
Lehet hogy a fa drágul.. De honnan tudjátok, hogy holnapután lesz- e gáz? :)
Én biztosra a vegyestüzelés mellett szavazok, puffertartállyal. Szén-fa mindig lesz, annak az árával se tudnak elszaladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!