Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Családi házban szeretnénk...

Családi házban szeretnénk felújítani a fűtést. Milyen lehetőségek vannak?

Figyelt kérdés
Hagyományos vegyes-tüzelésű kazán van, valamint 1 cserépkályha. a házat mindenképpen le szeretnénk szigeteltetni, illetve egy puffertartályt a rendszerbe szereltetni, amennyiben lehet. a ház 90 négyzetméteres. Ennek körülbelül mennyi lehet a költsége, illetve milyen alternatív megoldásokat tudtok ajánlani fűtéskorszerűsítésre, ami jó, gazdaságos és megfizethető?

2015. jan. 2. 09:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a felső szint (kb 60 m2 ) teljes korszerűsítése (új radiátorok, csövek cseréje, osztófej berakása stb.) 500 ezerbe került, a puffert még nem szereltettük be, de a rendszer úgy lett kiépítve, hogy már csak rá kell kötni, az kb. 400 ezer lesz, tavasszal fogják csinálni. Gáz mellé, megoldható? Mi vegyessel (fával, fabrikettel) és gázzal fűtünk. A gázt csak akkor használjuk, ha a vegyes már leég, és a termosztát bekapcsol. Esetleg padlófűtésben nem gondolkodtok? A földszinten nálunk az van, és sokkal gazdaságosabb, ha felmelegszik, sokáig tartja a meleget, és nagyon kellemes a langyos kövön járkálni:)
2015. jan. 2. 13:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Gáz be van vezetve, de csak főzésre, nem kazánba. fával és szénnel tüzelünk most. Padlófűtés szerintem nagyon nagy költség, de megérdeklődöm ezt is. Köszönöm a válaszod!
2015. jan. 2. 17:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha benn van a házban a gáz, mindenképp egy jó gázkazánban gondolkodnék beépített melegvíz tartállyal. Ez olyan 350E Ft körül már kapható. Ehhez nem kell puffer, hiszen szabályozható a hőleadása teljes mértékben.

Ilyeneket szerelünk, fatüzelésről aki le akar állni, hiszen egy jó gázkazánnal olcsóbb, mint fával, aminek egyre feljebb megy az ára.

Ja és így "kazánháznak" elég 1m2 és nincs koszolás.

A padlófűtés is megoldható, bár ahhoz hogy gazdaságos is legyen, alá kellene szigetelni, ami sok munka (feltöréssel indul).

2015. jan. 2. 21:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is. Ha gázzal szeretnék fűteni, másik kémény is kell?
2015. jan. 3. 08:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálam egy kombi gáz círko van. Sorba kötöttem egy vízteres sparherd-et. A sparherd szolgáltat meleg vizet is.A sparherd előremenő csövén csőtermosztát indítja a cirko keringetőszivattyúját, ha kevés a fűtési meleg víz a beállított szobatermosztát szerint, akkor beindul a gázfűtés is. A puffertartályról csajk annyit, hogy azt meg lehet oldani az lerobban szigetelésű bojlerrel is, nem kell oda 400 e Ft. Annyiból már kijön egy pince vízmedence is. A cirko 17 kW-os, megfelelő mennyiségű vizet adott a kádba, kifűti egyedül is a 87 m2-et.Szét kell nézni az áraknáé, mert, ha vállalkozóval csinálod, aki a berendezéseket is adja, elszalad aló alólad.A padlószigetelésről csak annyit, hogy utólag irreálisan s drága. Nagy por alakul ki a lakásban, tökéletes fal és födémszigetelés is kell, mert , ha nem jó, akkor a lábad izzadni fog, a fejed meg fázik.
2015. jan. 3. 18:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Gázkazánnál egyszerűbb a kémények megoldása, kiviheted az oldalfalon is, nem egy óriási összeg.

Amit én írtam, ott nem is kell a puffer meg egyéb bojleres megoldások.

A padlófűtéshez írt dolgok meg marhaság. Mitől szállna a por? Felület fűtés, aminek a lényege az, hogy a hőenergia nagyobb részét sugárzás útján adja le, nem úgy, mint mondjuk egy radiátor. Annál kering a levegő a szobában, ezáltal a por is.

A szigeteléses dolog igaz, hiszen ha rossz, nagyon magas előremenő vízhőmérséklet kell, "forró" lesz a padló. Ráadásul a padlófűtés lassan reagál, inkább csak temperáló fűtésnek jó.

2015. jan. 3. 18:11
 7/8 anonim válasza:

Lehet hogy a fa drágul.. De honnan tudjátok, hogy holnapután lesz- e gáz? :)

Én biztosra a vegyestüzelés mellett szavazok, puffertartállyal. Szén-fa mindig lesz, annak az árával se tudnak elszaladni.

2015. jan. 4. 07:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Sokan a gáz kezdeti alacsony ára miatt igen komoly beruházást hajtottak végre, kidobálták a kályhákat, lebontották a kéményeket. Mikor én bekötöttem 28,-Ft volt a gáz.A fa meg nem volt annyival olcsóbb.Akkor 60 eFt-ért hoztak 4 em fát, ma ez egy 100-as. A gáz meg hatszorosára ment fel.
2015. jan. 4. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!