Mekkora kazán kell?
Figyelt kérdés
Egy 130 négyzetméteres családi házhoz mekkora kazán kéll? Vegyestüzelésű kazánban gondolkodok radiátoros megoldással. Téglafalak vannak, és az északi falak hőszigeteltek. Műanyag nyílászárók vannak, és a késöbbiekben lehetséges egy 40 négyzetméteres tetőtérbeépítés. Puffertartályra egyenlőre nincs pénz, az talán a késöbbiekben lenne beépítve. Ja es a belmagassag 2.4 méter2014. dec. 26. 22:19
1/5 anonim válasza:
Szerintem 24 kW elég, de ez a részben hőszigetelt ház nem hangzik túl jól.. fűtésszámlát megdobja majd egy kicsit.. ja és a legfontosabb: födém felől szigetelni, mert a hő jórésze ott fog távozni..
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én is arra gondoltam. Azért csak részben szigetelt, mert féltem a penésztől. az egyik helyiségnél 4 falból 3 külső fal. Az az egy lett körbeszigetelve, meg is jelent a penész, most küzdök is vele rendesen. Így a teljes szigetelés kizárt, akárki akármit is mond, ez saját tapasztalat, saját házon. ((Hiába szellőztetek rendszeresen, amikor 9 órán át nem vagyok itthon munka miatt, meg ugye éjjel sem kelek fel szellőztetni, akkor nem sokat ér a délutáni szellőztetés... /16:00-20:00 között van lehetőségem szellőztetésre./))
2014. dec. 27. 09:43
3/5 anonim válasza:
Túl nagy a páratartalom. Építs be páraérzékelős automata szellőztetőt, nem drága, és még így is olcsóbb a dolog, mint páramentesítőt üzemeltetni meg állandóan festegetni a penész miatt.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, az is tervben van. A víz bejutását is megtaláltam, aljzatbeton szigetelésnél van a probléma. A falak alapja tégla, a szoba aljzata pedig beton. A téglafal kapott vízszigetelést, és anno az aljzatbeton is, bár kezdetleges fóliás megoldással. Most vízszigetelővel fogom teljes egészében leforrasztani. A víz amúgy a beton és a tegla találkozásánál jön fel. A szigetelés mellé még a túlságosan esős év is gond lehetett, mert dombtetőn lakunk, és mégis jön fel a talajvíz. A ház körüli szerelőbeton is elvállt a falaktól, de azt már orvosoltam a nyár végén. Rengeteg a kár, sok a munka ezért is marad késöbbre a puffertartály. (( A 2 éves lamináltpadló is felázott, és bepenészesedett, dobhatom ki azt is többekközött. )) esetleg arra még adnátok véleményt, hogy milyen csövet használjak a központi fűtéshez? Én a műanyagra gondoltam, azt házilag is meg tudom oldani, azzal is spórolnék. Persze a rendszer beüzemelése szakembert igényel, de amit tudok magam szoktam csinálni.
2014. dec. 27. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!