Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mekkora kazán kell?

Mekkora kazán kell?

Figyelt kérdés
Egy 130 négyzetméteres családi házhoz mekkora kazán kéll? Vegyestüzelésű kazánban gondolkodok radiátoros megoldással. Téglafalak vannak, és az északi falak hőszigeteltek. Műanyag nyílászárók vannak, és a késöbbiekben lehetséges egy 40 négyzetméteres tetőtérbeépítés. Puffertartályra egyenlőre nincs pénz, az talán a késöbbiekben lenne beépítve. Ja es a belmagassag 2.4 méter
2014. dec. 26. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem 24 kW elég, de ez a részben hőszigetelt ház nem hangzik túl jól.. fűtésszámlát megdobja majd egy kicsit.. ja és a legfontosabb: födém felől szigetelni, mert a hő jórésze ott fog távozni..
2014. dec. 27. 00:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én is arra gondoltam. Azért csak részben szigetelt, mert féltem a penésztől. az egyik helyiségnél 4 falból 3 külső fal. Az az egy lett körbeszigetelve, meg is jelent a penész, most küzdök is vele rendesen. Így a teljes szigetelés kizárt, akárki akármit is mond, ez saját tapasztalat, saját házon. ((Hiába szellőztetek rendszeresen, amikor 9 órán át nem vagyok itthon munka miatt, meg ugye éjjel sem kelek fel szellőztetni, akkor nem sokat ér a délutáni szellőztetés... /16:00-20:00 között van lehetőségem szellőztetésre./))
2014. dec. 27. 09:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Túl nagy a páratartalom. Építs be páraérzékelős automata szellőztetőt, nem drága, és még így is olcsóbb a dolog, mint páramentesítőt üzemeltetni meg állandóan festegetni a penész miatt.
2014. dec. 27. 14:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, az is tervben van. A víz bejutását is megtaláltam, aljzatbeton szigetelésnél van a probléma. A falak alapja tégla, a szoba aljzata pedig beton. A téglafal kapott vízszigetelést, és anno az aljzatbeton is, bár kezdetleges fóliás megoldással. Most vízszigetelővel fogom teljes egészében leforrasztani. A víz amúgy a beton és a tegla találkozásánál jön fel. A szigetelés mellé még a túlságosan esős év is gond lehetett, mert dombtetőn lakunk, és mégis jön fel a talajvíz. A ház körüli szerelőbeton is elvállt a falaktól, de azt már orvosoltam a nyár végén. Rengeteg a kár, sok a munka ezért is marad késöbbre a puffertartály. (( A 2 éves lamináltpadló is felázott, és bepenészesedett, dobhatom ki azt is többekközött. )) esetleg arra még adnátok véleményt, hogy milyen csövet használjak a központi fűtéshez? Én a műanyagra gondoltam, azt házilag is meg tudom oldani, azzal is spórolnék. Persze a rendszer beüzemelése szakembert igényel, de amit tudok magam szoktam csinálni.
2014. dec. 27. 20:42
 5/5 anonim ***** válasza:
24-25 KW-nál nem kell nagyobb.
2014. dec. 29. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!