Ingadozik a nyomás a fűtési rendszeremben, mi lehet ennek az oka?
Figyelt kérdés
2 és 0,8 bar között, de nem csak csökken, hanem mindig mást mutat. Régen volt gond a nyomáskiegyenlítővel, de akkor mindig hirtelen leesett a nyomás, most meg csak ingadozik. Ez mennyire függ a víz hőmérsékletétől? Lehet csak annak ekkora ingadozása, vagy valami hiba lehet?2014. nov. 24. 13:37
1/5 lalalalalalala és la válasza:
Levegős a rendszered!
2/5 lombi74 válasza:
Valószínüleg elszökött a levegő a kiegyenlítő tartályból.
Annyira kevés, hogy nem tölti be a szerepét és a víz hőtágulása is elég a nyomás ingadozásához. Nálam is ez volt a gond. Ha gázkazán, általában a kazán hátuljában van egy lapos tartály. A tetején van egy szelep. Fel kell pumpálni. Aztán engedni le vizet, és újra felpunpálni.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) megnéztem pár radiátort, de azok nem voltak levegősek. Amúgy kicseréltem 1 légtelenítőt, mert folyt, és utána néztem ezt az ingadozást. A nyomáskiegyenlítő tartály amúgy régen volt, h leeresztett, de akkor az ingadozás után hamar lement 0 ára a nyomás, és tölteni kellett, most meg csak 1-2 bar között ingadozik. Amúgy ha le van eresztve a tartály, akkor abba házilag is bele tudok fújni vmivel(kompresszorom nincs, max biciklipumpám:) ? Honnan tudjam, h meddig kell?
2014. nov. 26. 23:57
4/5 lombi74 válasza:
Sima autó pumpa, vagy kompresszor. Sima szelep van a tartályon. Kb. A tartály fele levegő legyen.
5/5 A kérdező kommentje:
ok köszi, szal akkor nem kell pontosan 1 értékre belőni a nyomást.
2014. nov. 27. 14:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!