Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Költözéskor mindig ki szokták...

Költözéskor mindig ki szokták cserélni a fürdőkádat? Szép, jó állapotú fürdőszobákat láttunk, de mégis más használa. Vagy mi a megoldás?

Figyelt kérdés
2014. nov. 15. 09:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi,hogy ezt írom,de nem vagy egy kicsit paranoiás?Szétvernél egy szép fürdőt ami tetszik neked is(legalábbis az írásodból úgy érzem),egy kád miatt,ahelyett,hogy jól kisikálnád Domestos-szal és kész?A wc is viszonylag új?Én wc sem cserélnék,ha viszonylag új és szép állapotban van.Kisikálom,természetesen deszkát cserélek és kész.Lehet én vagyok igénytelen?(a kérdés költői)
2014. nov. 15. 22:30
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk ezt a wc dolgot sem értem. Még oké hogy lecseréli a deszkát valaki, de lecserélni csak ezért egy egész wc-t. Főleg érdekes ezt annak tekintetében, hogy utána napi 2x legalább össze kakilják :D

Meg azért más kategória egy szálloda, vagy uszoda. Egy jobb szállodában patyolat tisztára takarítják, tömegesen használt helyeken, pl zuhanyzókban meg ugye nem tudják mindenki után kitakarítani azonnal. Uszodában meg aztán főleg más körülmények vannak, ott kvázi nem tudod biztosítani hogy "tisztán" menjen mindenki a vízbe, beledöglik kisebb nagyobb bogár, és egyszerre van benne 100 ember. Na meg ott nem cseréled azonnal mindenki után a vizet, hanem a meglévőt szűrik át folyamatosan, és csak bizonyos százalékát szokták új vízzel pótolni (különben a kutya ki nem fizetné a vízfogyasztást).

Bőven elég ha 2x átmosod Domestossal, és akkor már sokat mondtam. Gondolom nem ebolások laktak ott előttetek.

2014. nov. 16. 07:27
 13/20 supra01 ***** válasza:
4%

Értsétek meg, nem a tisztaságával van a gond! Én is elhiszem, hogy fertőtlenítőszerrel minden kis baktériumot el lehet pusztítani, ha becsülettel kitakarítod!

Maga a gondolat, az érzés, hogy idegen emberek használták, ezt nem tudom elviselni. Semmi paranoia nincs ebben.

Kicsit olyan ez, hogy el tudom viselni ha a liftben vagy a buszon valaki 2 cm-re van tőlem, de ha pl. a buszmegállóban állna valaki mellém ilyen közel, azt már nem szeretném! Behatol az intim zónámba, ami a buszmegállóban sokkal tágabb, mint egy liftben.

2014. nov. 16. 08:06
 14/20 A kérdező kommentje:

Supra1, azt hiszem, Te átérzed a dolgot, nagyon jól rávilágítottál a hasonlatoddal a lényegre :)

Egyébként igen, simán bontanám a fürdőt, sajnálom- sajnálom, sőt a pénzt is nagyon, de érzem, hogy muszáj lesz.

Hát nem vagyunk egyformák :)

2014. nov. 16. 20:12
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
Tavaly költöztünk, tiszta és szép környezetbe, ahol összesen három éves volt a fürdőszoba. Zuhanyozós egyébként, jól kisikáltunk és kész, ennyi. Egyébként sem sokat használták, nem laktak a befejezetlen lakásban.
2014. nov. 18. 14:17
 16/20 anonim ***** válasza:
57%

mi egy olyan lakást vettünk anno ami előtte 40 évig nem volt felújítva. értelemszerűen az egész fürdőt szétbombáztuk.

nekem is kellett a tisztaság érzéséhez az, hogy új wc legyen, egyébként nem olyan drága egy új.

a kádat amúgysem szeretem, helyette épített zuhanykabinunk van.

szerintem még mindig olcsóbb egy nagyon profi fertőtlenítővel kisikálni, esetleg egy erre szakosodott embert hívni, mint hetekig csempézni, bontani, sittet elhordatni.

2014. nov. 19. 01:02
 17/20 anonim ***** válasza:
51%

Persze, hogy ki lehet, hipóval. Vagy egyik nap ecettel, másik nap hipóval, stb., stb. És egyszer csak már használod.:)

De van kádfelújítás nevű szolgáltatás is.:)

Egyébként nem drága, és én kicseréltettem.

WC volt 12 E körül az új tartállyal, WC-deszkával és szereléssel együtt ((pedig végigjártam egész budapestet az esztétikus laposöblítésű WC-csészéért és a formatervezett WC-tartályért és a WC-re jó méretű WC-deszkáért, szóval a rá költött idő és utazási költség azért rájön, ez minimum a 12 E fele megvan), a kád pedig 25 E körül caklipakli, pedig 140 centis, és elég nehezen találtunk ebben a méretben, és eleinte horror áron találtunk mindent, ami a leggyakoribbtól eltérő méretű, formájú, stb. (Plusz költség még a csempézés a kád oldalán.)

2014. dec. 15. 17:52
 18/20 anonim ***** válasza:
57%

Nem lesz tőle semmi bajod, de ha esetleg úgyis újítod a fürdőt, akkor semmiképpen ne menj bele abba, hogy a kád maradjon a régi (mi megtettük, igaz, előtte is a miénk volt, de nagyon megbántuk, hogy hallgattunk a mekkmesterre).

Most csináltathatom újra. :(((

2015. máj. 12. 16:46
 19/20 anonim ***** válasza:
57%
Jah, nálad ez nem játszik be, oké (most néztem a válaszokat is). Én megértelek amúgy, az emberek többsége részben anyagi okokból, részben azért használja a régit, mert már úgyis halálosan kimerül az egész költözésben. De az ideális ez lenne.
2015. máj. 12. 16:48
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

7 "Nem azért mondom, de nálatok mindenki külön kádban fürdik?"

Amúgy nálunk egy, max. 2 ember használ egy kádat. Én nem engedek a saját fürdőszobámba senkit.

2015. máj. 12. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!