50 éves téglaházunk födémét szeretnénk szigetelni. Mi lenne a legolcsóbb, de mégis jó megoldás?
Én is ezen "agyalok"---egy "téglaberakásos" (52 éves) mennyezetet tervezek szigetelni.
A 20-22 az szerintem elírás..az nem mm,hanem cm akart lenni.
Én üveggyapot paplant tervezek majd rakni,és azt letakarni a végén OSB lappal.Mivel ezek a szigetelők 1x2 méteresek,kötésre raknám/egyik sorra a másik keresztbe rakva/ Én így 20 cm-t tervezek,a 10 az kevés lesz szerintem.
nem elírás. gondolom egy sima E gerendás betételemes födémetek van. Annak a hőszigetelése tulajdonképp semmi. Viszon a meleg legnagyobb része fölfelé megy el.
14 cm szigetelést és 6 cm aljzatbetont 2 párazáró réteget szoktak építeni.
ha nem beépített a padlástér akkor viszont felesleges a 2 párazáró réteg és az aljtabeton, hanem 20-22 cm lépésállót szokás berakni.
Nézd meg az árkülönbségeket, nem olyan sok, viszont a hatás a duplája.
Köszi !
Nincs beépítve/és nem is tervezzük a padlás/t.
Az I gerendák között tégla van,ún.téglaboltíves.
Anno a '70-es években a cserépkályhás-széntüzelés rengeteg salakot termelt,apám ebből csinált kb.3 ujjnyis malteros szigetelést a padlásra...ennyi.
Ezért gondolkodom---és számolgatok egyelőre,mit is tegyek fel.
most jól összevontam a kérdezőt és téged, bocs.
a 20 centi ok. nézd meg, hogy mi az olcsóbb a lépésálló vagy aszigetelés+ OSB. sajnos most árak nincsenek előttem
üveggyapotnál viszont kell a párazáró fólia
üveggyapotba nem megy egér, madár, rovar ?
Nekünk is szigetelni kéne betongerendás, kefnis, lebetonozott részt, és deszkás, agyagosat is... úgy félek tőle ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!