Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mivel állítsam meg a pincém...

Mivel állítsam meg a pincém téglafalából kihulló homokot?

Figyelt kérdés
Körülbelül sejtem, hogy valamilyen vakolatfélével, de azért biztos, hogy nem mindegy, mivel - a lényeg, hogy megmaradjon a téglák között, ne hulljon ki az is. Annak idején (kb. 50 éve) cementgyenge maltert használhattak, gondolom, azért potyorászik ki a téglák közül a homok (malter)
2014. nov. 5. 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:

"Annak idején (kb. 50 éve) cementgyenge maltert használhattak," nem igazán az az oka!

(történelem) A várháborúk idejében 1552 akkor a cementet sem ismerték! Nem halottal olyat, hogy mész?! A mész egymagában is köt minden kötőanyag hozzáadása nélkül! Napjainkban divat,a malterba cementet rakni!

2014. nov. 5. 16:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Most a nyáron vakoltam a pincémet pontosan ez az eset forgott fenn. 5 rész homok 3 köröli cement és egy jó erős mész.Kiszáradt,mint a beton olyan lett a vakolat .
2014. nov. 5. 16:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2014. nov. 5. 17:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Salétromosodik a malter, még ha jó anyag volt, akkor is, ezért porlad el.
2014. nov. 5. 18:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi!!! valamikor egyszer valakitől azt hallottam, hogy cementes vízzel csapkodjam be, az megfogja
2014. nov. 5. 21:16
 6/7 lalalalalalala és la ***** válasza:
Ácskapoccsal kapard ki a fugákat legelőször. Aztán misungot kell kavarni (3 rész folyamihomok 1 rész cement) ês ezzel kell a fugákat kikenni. Kb. 1óra múlva gyökérkefével átdörzsölöd és így egy szép és tartós felületet kapsz. Ne felejtsd el midenekelőt portalanítani a felületet.
2014. nov. 7. 19:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2014. nov. 7. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!