Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerülne kutat fúrni...

Mennyibe kerülne kutat fúrni és szennyvíztárolót beépíteni a ház mellé?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy szerintetek sacc per kb. mennyibe kerül ma kutat fúrni és szennyvíztárolót beépíteni Baranya megyében. (Ha a házon belül kiépített minden, "csak" a kutat kell elkészíteni és a szennyvíztárolót rákötni.)

Érdekelne, hogy szerintetek mekkora műanyag szennyvíztárolót érdemes 2 főnél használni?

Első ránézésre 800.000-1.000.000 közöttire tippelném az egészet, ha minden szabályos és engedélyeztetett, de nem tudom, mennyire reálisan látom, kérlek segítsetek, nem vagyok otthon ezen a téren. Köszönöm!

2014. szept. 30. 18:03
 1/7 anonim ***** válasza:

A kút elkészítése nagyban függ a mélységtől.Milyen mélyen vannak a közeli kutak a környezetben. ez sem mindig mér adó,de egy támpontot jelenthet .Amit én tudok,10ezer/méter.

Ebben minden bent van .Talán 10m ig engedély sem kell .

A kútfurók tudják ennek a szabályát .A szenyvizhez nem tudok hozzászólni,ezt a környezet szabja meg,milyen kiskapu lehet ,

2014. szept. 30. 19:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, a 10/méter nagy segítség, nagyon sokféle árat írnak mindenhol és nem tudok kiigazodni rajta. Köszi!
2014. szept. 30. 21:35
 3/7 gomzoli ***** válasza:
100%
Egy cimborámnál egy hónapja készült fúrt kút Zalában (én is éppen ott voltam), egy alföldi szaki készítette 3,5 E/m áron. Nem egy szedett-vedett akárki volt, jó felszereléssel és ügyesen dolgozott, és az árban benne voltak a felhasznált anyagok is. Persze számlával valószínűleg több lett volna.
2014. okt. 1. 07:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is zalából írtam,és zalai kútfúróról .Ő is nagyon ügyesen dolgozik,már van 10 éve bíztos ,hogy nálam is 64 m es kútat fúrt.Akkor még nem ilyen áron .2 nap alatt meg is volt.Pár kútfurásnál részt vettem,különböző mestereknél.Nem egy olyan fúrt kút volt,ahol a nálam dolgozott kútfúró hozta helyre a kutat.

1 es válaszoló voltam.

2014. okt. 1. 09:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget! Korrekt áraknak tűnnek nagyon. :)
2014. okt. 1. 13:40
 6/7 gomzoli ***** válasza:

Bizony, meg kell válogatni, hogy kire bízza az ember, a haverom is átment bosszúságokon, még a tavasszal volt nála egy másik illető, egy bohóc, 4 napon át fúrkált az udvaron, két helyen is mocsarat csinált az öblítővízzel fúrás közben, szétbarmolta a fél udvart, 40 méternyire fúrt mindkét helyen, és a végén semmi nem lett belőle. Szerencsére a benneszakadt csöveinek az árán kívül semmit nem kért fizetségül...

Ez az illető, aki végül megcsinálta a kutat, másfél méternyire attól a helytől ahol a másik nem bírt vizet találni, 23 méterre fúrt, és olyan bő rétegvizet talált, hogy órákon át locsogott a szivattyúból az árokba vezetve, és semmi jelét nem adta, hogy csökkenne a hozama, ráadásul még iható minőségű is! 4 óra alatt (egy délelőtt) kész lett vele! Szivattyút is hozott, amit aztán a haverom megvett tőle, kutastul, szivattyústul 110 E volt az össz költsége.

2014. okt. 1. 22:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. okt. 2. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!