Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A '60-as években épült házak...

A '60-as években épült házak lakásainak fürdőszobáiban olyan konnektor lett elhelyezve, amire ráírták, hogy CSAK VILLANYBOROTVA! Mi ennek a pontos oka?

Figyelt kérdés

2014. szept. 20. 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom akkor azokban a konnektorokban nincs földelővilla, csak a 2 luk. (A villanyborotváknak nem kell föld csak a 2 luk.)

Ha meg valami mást akarsz bedugni, akkor közeli szexuális kapcsolatba kerülhetsz az árammal.

De javítson ki valaki ha tévedek :))

2014. szept. 20. 12:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Én dugtam már bele hajszárítónak,sőt porszívónak is a csatlakozóját,de nem lett semmi baj...
2014. szept. 20. 12:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Sok jelentősége nincs, mert ugyanúgy aluminium vezeték volt bekötve mint a szobákban levő szintén földelés nélküli konnektoroknál. Legfeljebb ez amolyan figyelmeztetés jellegű, hogy nem szerencsés olajradiátort, hajszárítót stb használni olyan helyen ahol vízgőz, pára és folyóvíz van fél méteren belül.
2014. szept. 20. 13:16
 4/6 anonim ***** válasza:
vagy huzamosabb ideig nem ajánlatos róla nagy amperes fogyasztót használni. Ha bedugod a hajszárítót míg megszárítod a hajad semmi bajod nem lesz
2014. szept. 20. 15:30
 5/6 anonim ***** válasza:

A falban lévő vezetékek minősége nem éri el azt a szintet, amiről nagy teljesítményű fogyasztó huzamosabb ideig biztonságosan üzemeltethető. A villanyborotvák jellemzően 300-500 watt körüli teljesítményt vesznek fel, ezt még elbírja a fali vezeték (amik régen általában alumíniumból készültek, hajlamosak elérni, elöregedni), nagyobbal terhelni már veszélyes lehet.

Porszívót nem egy életbiztosítás üzemeltetni ilyen aljzatról, bármikor kiéghet a falban a vezeték. Onnantól meg lehet vitázni a tulajjal, hogy ki is a hibás és ki fizesse a vezetékcserét, esetleg a tűzoltók utáni felújítást...

2014. szept. 20. 16:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Ennek szerintem az a pontos oka, hogy a tulajdonos 50 évente sem érzi indokoltnak a lakása újravillamosítását...
2014. szept. 20. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!