Ajánlanátok olyan WC csészét, amiből nem fröcsög ki a víz lehúzásnál?
Költöztünk, iszonyú a WC csésze. Rengeteg víz kicsapódik belőle, 2 méteres körzetben beterít mindent, a deszka is csupa víz lesz, ezért szeretnénk kicserélni.
Nem platósat keresek, ami úgy öblít körbe, hogy nem köpköd szanaszét. Előre is köszönöm a segítséget!
1. Ha megoldható, cseréljétek ki
2. Ha nem megoldható, akkor nézzétek meg a tartályt, hátha lehet szabályozni a lezúduló vízmennyiséget.
3. Ha egyik sem megoldható, akkor lecsukott fedővel kell lehúzni a vécét, és minden használat után áttörölni a deszkát, peremet, tetőt. Ez nagyjából 30 másodpercet vesz igénybe.
Én meg azt nem hallottam még, hogy platós :)
A mélynél, rögtön a vízbe pottyan a cucc.
Az alacsonynál, pedig a wc-be és onnan húzod le a vízbe. Akkor ez a plató? :)
Figyi, vagy plató és nincs fröccsenés, vagy nincs plató és fröcsög. Valamit valamiért :)
Úgy is szoktuk hívni, hogy pados vagy pottyantós. Pados a laposöblítésű wc, a pottyantós meg a mélyöblítésű.
Nekünk mindkettő mélyöblítésű itthon, én szeretem jobban. Alföldi az egyik, Laufen Pro a másik. Egyik sem fröcsköl. Vagy le kell csukni a tetejét lehúzáskor.
Akkor mélyöblítésű. Mondom, az előző lakásban olyan volt, mégse terítette be a fürdőt.
Őszinte leszek, most törölgetem fertőtlenítővel (anélkül csak egyenletesen elteríteném a kórokozókat), de már a tököm kivan, hogy minden pisilés után még deszkát kell törölgetnem - eddig simán elég volt 1-2 naponta WC-t takarítani.
Én soha nem csukom le lehúzás előtt, mégsem láttam soha hogy akár egy csepp víz is kicsapott volna valaha belőle.
El nem tudom képzelni, milyen wc-tek lehet, amiből kicsap a víz.
(A "kiakipolcosat" én sem szeretem, a "csúszdás" ezerszer jobb, nálunk is ilyen van már rég óta.)
Apám házában ilyen mélyöblítésű Alföldi van, na ott egy fél tekercs papírt bele kell tenni előzőleg, mert ha elfelejtem, akkor ha egy hurka beleesik, olyankor fél liter víz mossa a hátsómat, amit igencsak rühellek. És eszembe jut, hogy milyen jó, hogy nem megy a hasam, mert akkor aztán bele kellene ülnöm egy vödör szappanos vízbe, hogy leázzon...
Más mélyöblítésű megközelítőleg sem ilyen szörnyű. De én akkor is a platós híve vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!