Ajánlanátok olyan WC csészét, amiből nem fröcsög ki a víz lehúzásnál?
Költöztünk, iszonyú a WC csésze. Rengeteg víz kicsapódik belőle, 2 méteres körzetben beterít mindent, a deszka is csupa víz lesz, ezért szeretnénk kicserélni.
Nem platósat keresek, ami úgy öblít körbe, hogy nem köpköd szanaszét. Előre is köszönöm a segítséget!
Így van, fedél lecsuk. De még így is van légrés, szerintem ott is kiförccsenhet a nedű. :D
Én még mondjuk EGYETLEN ilyen wc-vel sem találkoztam, ami így kiszórja a vizet... Nem lehet, hogy a wc-öblítő tartály a ludas, mert 100 l vizet enged ki úgy, mintha szivattyú nyomná kifelé? :)
Volt itt szerelő más miatt, őt kérdeztem, mondta, hogy szar a csésze vízelvezetésének a kiképzése, ezért nagy mennyiségben kicsap.
A lehajtott WC tető se mgoldás, mert akkor a koncentrált vízmennyiség a tető oldalán lecsorog az ülőkére.
Nőnemű vagyok, hadd ne részletezzem, miért fertőzésveszélyes rám nézve egy e-colival gazdagon tenyésztett WC-ülőke...
Az előző lakásban néha egy-egy csepp fröccsent ki, de itt kb fél deci víz két méteres körben fröccsen szanaszét. Már ételfestékkel is megfestettem a vizet, lehangoló látvány volt a lehúzás után, az egész fürdőszobát takaríthattam utána, még a másfél méterre levő fogkefére is jutott, brrrr.
Egyértelműen rossz a csésze kiképzése, de nem tudom, hogy boltban miből tudom megállapítani, hogy melyik a jó. Kipróbálni ugye ott nem lehet.
A kiömlőnyílással szemben levő résznél, ahol két oldalról összetalálkozik a víz, ott kap gellert, illetve onnan még visszacsapódik a "lejtőre". Úgy látom, egyszerűen túl gyorsan csapódik szét két oldalra a víz, illetve valami turbulenciaszerűség keletkezik, emiatt már rögtön oldalra, a vájat alá is fröcsögve megy a víz.
A kiömlőnyílásnál van valami nagyon rosszul kialakítva...
Ahonnan költöztünk, ott is mélyöblítésű volt a WC, de ritkán és kevés csapódott ki.
Ez Alföldi :) Akkor vegyek egy újabb típusút?
Min. 10 éves lehet, mert az előző tulaj akkortájt újította fel a fürdőt.
Vegyél olyat, ami nem mély öblítéses és akkor nem fog fröcsögni. Az Alföldi jó minőségű, nem is drága.
De szerintem az öblítés módjától függ leginkább a fröcsögés, nem a márkától.
Otthon alacsony van nekünk, az tök jó. A melóhelyemen mély, na az fröcsög rendesen. Hiába hajtom le a tetőt, az is tele lesz pöttyökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!