Miért nem melegszik fel teljes felületén a radiátor?
Kedves kérdező!
1. A többi szobában a radiátorok, ha megy a fűtés, egész az aljukig egyformán melegek?
2. A termosztát abban a helyiségben van, ahol a csak felül melegedő radiátor?
3. Van-e elzáró szelepe ennek a csak felül melegedő radiátornak, és az teljesen nyitva van-e?
4. Egyforma magasságban meleg? Vagy a szelep felőli oldalon vastagabb a meleg rész és a túloldalon vékonyabb?
5. Van-e ezen légtelenítő szelep a végén?
1. Igen a többi szobában az aljukig egyformán melegek a radiátorok, az is ami a problémással egy szobában van.
2. Igen ott a termosztát(azért van a többi szobában túl meleg ha teljesen ki vannak nyitva ott a szelepek)
3. Igen mindnek van elzáró szelep, de csak ott vannak teljesen nyitva a hol a problémás radiátor van.
4.Egyformán meleg felül 20 cm.
5. Van egy kis fehér vég, benne egy csavar.
Értem.
Ilyet még nem tapasztaltam. Nyilván igaz, csak én vagyok hitetlen. Hát akkor csatlakozom a légtelenítős kommentekhez, meg kellene próbálni ezt a légtelenítőt megnyitni. Valahol a légtelenítő peremén van egy pici kis luk, azon fog a levegő eltávozni, és ha az összes levegő elment, teljesen fekete dzsuvás víz fog folyni (vagy ha nagyon nyitva van akkor spriccelni!!!) belőle. Ezért készül a lentebbi linken látható képen a manus egy kis műanyag tálkával, hogy ez a fekete víz ne folyjon a szönyegre, parkettára. Amikor már ez a víz folyik, akkor vissza kell zárni.
A műveletet egy légtelenítő kulcs segítségével lehet megcsinálni, mellékeltem képet. Minden valamire való barkácsboltban, vagy fűtéstechnikai üzletben lehet kapni, filléres tétel...
Majd írj, hogy hogyan sikerült.
Úgy tűnik el, valami lerakódásod lesz.
Első körben beteg radiátor szelepei elzár, nyomás leereszt a légtelenítőnél, alsó hollandi vagy a záródugó kis mértékű megnyitásával víz leereszt, ha leürült radiátor levesz, kivisz és slaggal szépen átmosat. Ha szerencséd van, radiátoron belüli a lerakódás és nem szelepen belüli.
Ehhez már szerelő kell, nem vagyunk egy súlycsoportban a radiátorral. Én vasággyal annyi mint a radiátor egyedül. :)
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!