Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért nem melegszik fel...

Miért nem melegszik fel teljes felületén a radiátor?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem meg, hogy az egyik radiátor csak akkor melegszik fel a teljes felületén ha csak az van kinyitva a fűtési rendszerben. Ha a többi radiátor is ki van nyitva akkor csak a felső részéből kb.: 30 cm melegszik fel. Miért lehet ez? A fűtési rendszer 10 éves 2 soros acéllemez radiátorokkal.

2014. aug. 31. 13:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

1. A többi szobában a radiátorok, ha megy a fűtés, egész az aljukig egyformán melegek?

2. A termosztát abban a helyiségben van, ahol a csak felül melegedő radiátor?

3. Van-e elzáró szelepe ennek a csak felül melegedő radiátornak, és az teljesen nyitva van-e?

4. Egyforma magasságban meleg? Vagy a szelep felőli oldalon vastagabb a meleg rész és a túloldalon vékonyabb?

5. Van-e ezen légtelenítő szelep a végén?

2014. szept. 3. 08:22
 12/18 A kérdező kommentje:

1. Igen a többi szobában az aljukig egyformán melegek a radiátorok, az is ami a problémással egy szobában van.

2. Igen ott a termosztát(azért van a többi szobában túl meleg ha teljesen ki vannak nyitva ott a szelepek)

3. Igen mindnek van elzáró szelep, de csak ott vannak teljesen nyitva a hol a problémás radiátor van.

4.Egyformán meleg felül 20 cm.

5. Van egy kis fehér vég, benne egy csavar.

2014. szept. 3. 22:43
 13/18 anonim ***** válasza:

Értem.

Ilyet még nem tapasztaltam. Nyilván igaz, csak én vagyok hitetlen. Hát akkor csatlakozom a légtelenítős kommentekhez, meg kellene próbálni ezt a légtelenítőt megnyitni. Valahol a légtelenítő peremén van egy pici kis luk, azon fog a levegő eltávozni, és ha az összes levegő elment, teljesen fekete dzsuvás víz fog folyni (vagy ha nagyon nyitva van akkor spriccelni!!!) belőle. Ezért készül a lentebbi linken látható képen a manus egy kis műanyag tálkával, hogy ez a fekete víz ne folyjon a szönyegre, parkettára. Amikor már ez a víz folyik, akkor vissza kell zárni.

A műveletet egy légtelenítő kulcs segítségével lehet megcsinálni, mellékeltem képet. Minden valamire való barkácsboltban, vagy fűtéstechnikai üzletben lehet kapni, filléres tétel...

Majd írj, hogy hogyan sikerült.

[link]

[link]

2014. szept. 4. 14:40
 14/18 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, minden radiátornak kinyitogattam a szelepét, egyikből sem jött levegő csak szép tiszta víz. Az amelyik nem melegedett fel az most sem melegszik csak a felső 20 cm. Elromlott a radiátor?
2014. szept. 5. 09:48
 15/18 A kérdező kommentje:
A leengedett vizet pótoltam is a cirkónál.
2014. szept. 5. 09:51
 16/18 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik el, valami lerakódásod lesz.

Első körben beteg radiátor szelepei elzár, nyomás leereszt a légtelenítőnél, alsó hollandi vagy a záródugó kis mértékű megnyitásával víz leereszt, ha leürült radiátor levesz, kivisz és slaggal szépen átmosat. Ha szerencséd van, radiátoron belüli a lerakódás és nem szelepen belüli.

2014. szept. 5. 19:55
 17/18 A kérdező kommentje:

Ehhez már szerelő kell, nem vagyunk egy súlycsoportban a radiátorral. Én vasággyal annyi mint a radiátor egyedül. :)

Köszönöm a válaszokat.

2014. szept. 6. 14:17
 18/18 Salamon Endre válasza:
Meglett vegul a problema forrasa?
2017. jan. 4. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!