Miért nem melegszik fel teljes felületén a radiátor?
A.: Levegősödik a rendszered, ez pedig valszeg a legtávolabbi/legmagasabban lévő. Legegyszerűbben a kézi légtelenítő helyére beszerelt automata légtelenítővel orvosolhatod, mégha nem is lesz szépségdíjas megoldás.
B verzió: ez gyűjtötte össze a rendszered összes iszapját. Rendszer átmosatása segíthet.
Próbáltam úgy is, hogy a felső szint radiátorait félig lezártam, de így sem javult. A problémás radiátor nem a legmagasabban van.
Viszont ez a hollandis dolog, hogy működik -csaj vagyok- ha elmondjátok hol van és mit csináljak vele megcsinálom
alsóban nincs levegő soha
ha a felsőben van akkor lehetséges, hogy az alsónál lesz ilyen jelenség
sehol se szabad lennie levegőnek
levegő keletkezik a rendszerben a kazánnál, mert a vízben buborékok keletkeznek és ez elmegy valahová onnét. szóval állandó program a légtelenítés
a hollender lazításos légtelenítést nem ajánlom.
amikor kialakították a rendszert, biztosan tettek bele légtelenítőket. ezeket ki kell cserélni automata légtelenítőkre, ill. ha van benne, akkor ki kell pucolni vagy ha zárva van megnyitni.
olyan legyen beletéve amit ki lehet csavarni akkor is, ha van benne víz, így nem kell leengedni tisztításkor. ez egy rugós dugó, ami akkor nyit ha becsavarják a légtelenítőt és kicsavaráskor zár és el lehet vinni kipucolni, majd visszatenni. van amikor így is árulják egyébként
ha a radiátor újabb, akkor van a végein lent és fent egy egy fényes csavar. a fenti csavar helyére lehet tenni automata légtelenítőket, minden radiátorhoz. sarok alakú legyen, hogy ne keljen beletenni sarok idomot
szóval megkeresni a beépített légtelenítőket, és ha nem automata, akkor kicserélni automatára, ha automata akkor kipucolni, és a radiátorok végén lévő záró dugók helyére beépíteni automatákat.
Semmi probléma nincs, nálam is csak a radiátorok felső harmada nagyon meleg. Nyilván a radiátor hőt ad át a szobának, így természetes, hogy felülről lefele haladva egyre hidegebb.
Ha egy radiátor fent is ugyanolyan meleg mint az alja, akkor nem fűt. Mert ha fűtene, hőt vesztene és az alja hidegebb lenne.
Az a jelenség, hogy a radiátor lent jóval hidegebb mint fent, leginkább azokban a helyiségekben fordul elő, ahol a radiátor egy kicsit kisebb, [alul van méretezve] mint amekkora kellene a szoba hőigényéhez. Szerintem nézd meg a többi radiátorodat is, ott is tapasztalni fogod, hogy felül jóval melegebb mint alul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!