Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen vakolóanyaggal kellene...

Milyen vakolóanyaggal kellene e következőt csinálni? (Többi lent)

Figyelt kérdés

A pince elég nedves, sajnos penészesek is kissé a falak, de szellőztetéssel ez megoldható probléma. A falat mészkőből építették, de a vakolat már leesett, illetve néhány helyen úgy néz ki, mintha föld lenne két kő között. Alapból az lb-knauf szárító vakolatát egy rétegben, majd arra egy másik réteg simító vakolatot terveztem. Kell mind a kettő, vagy esetleg elég csak a szárító vakolat vagy nem is kell oda, hiszen annyira azért nem nedvesedik?

[link]

[link]

2014. aug. 2. 10:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Én most csináltam egy kápolna vizesedő lábazatának vakolását vidéken és ott ez vált be: [link]

Kissé szemcsés, durva felületet ad és nem lehet azonnal simítani, hanem kb 3 óra múlva, de nagyon jó páraátersztő.

Tudod, sokan ott rontják el, hogy felhordanak vízzáró vakolatot nedves falakra, ami 1 évig ugyan tökéletes- látszólag - de a második évtől ugyanolyan lesz mint előtte, mert a sók amikor kikristályosodnak benne, szétnyomják és újra utat adnak a víznek is és a penésznek is. A nagypórusúban meg tudnak a sók mozogni és a nedvesség is tud párologni. Rossz szigetelés esetén nem szerencsés ha a téglákban marad a só, mert elporlad. Inkább jöjjön kifelé és kristályosodjon ki a falon mint a falban.

A penész az egyébként lehet egy belső páratartalmi dolog is, falszigetelés nem feltétlenül oldja meg ha nagy lent a pára és hideg a fal.

2014. aug. 2. 14:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Mégvalami. Amit ajánlottam, az mész kötésű, nem cementes. Sós, nedves falakra cementes anyagot tilos használni. Azt a románok szokták csak, műemlékeknél, ahol sok a nedves fal, már rég nevetség tárgyát képezi.
2014. aug. 2. 14:25
 3/4 anonim ***** válasza:
A magánvéleményem az, hogy én nem vakolnám le a téglákat. Pincénél a nyitott fal lenne a legszerencsésebb. Nálam nincs szigetelés, régi a ház és a pince fala száraz - pedig mennyi eső volt mostanság! Nincs vakolás csak le van meszelve a tégla. De fel is lehetne csiszolni is.
2014. aug. 2. 14:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2014. aug. 3. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!