Milyen vakolóanyaggal kellene e következőt csinálni? (Többi lent)
A pince elég nedves, sajnos penészesek is kissé a falak, de szellőztetéssel ez megoldható probléma. A falat mészkőből építették, de a vakolat már leesett, illetve néhány helyen úgy néz ki, mintha föld lenne két kő között. Alapból az lb-knauf szárító vakolatát egy rétegben, majd arra egy másik réteg simító vakolatot terveztem. Kell mind a kettő, vagy esetleg elég csak a szárító vakolat vagy nem is kell oda, hiszen annyira azért nem nedvesedik?
Én most csináltam egy kápolna vizesedő lábazatának vakolását vidéken és ott ez vált be: [link]
Kissé szemcsés, durva felületet ad és nem lehet azonnal simítani, hanem kb 3 óra múlva, de nagyon jó páraátersztő.
Tudod, sokan ott rontják el, hogy felhordanak vízzáró vakolatot nedves falakra, ami 1 évig ugyan tökéletes- látszólag - de a második évtől ugyanolyan lesz mint előtte, mert a sók amikor kikristályosodnak benne, szétnyomják és újra utat adnak a víznek is és a penésznek is. A nagypórusúban meg tudnak a sók mozogni és a nedvesség is tud párologni. Rossz szigetelés esetén nem szerencsés ha a téglákban marad a só, mert elporlad. Inkább jöjjön kifelé és kristályosodjon ki a falon mint a falban.
A penész az egyébként lehet egy belső páratartalmi dolog is, falszigetelés nem feltétlenül oldja meg ha nagy lent a pára és hideg a fal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!