Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Sorházhoz lehet hozzáépíteni?...

Sorházhoz lehet hozzáépíteni? Pl az alsó szinten megnagyobbítani a nappalit?

Figyelt kérdés
Kinéztünk egy sorházat,aminek kicsi a nappalija az alsó szinten.Csak akkor vennénk meg,ha bővíteni tudnánk.Lehetséges ez sorház esetén? Milyen engedélyek kellenek?

2014. jún. 28. 10:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Helyi Épit. osztály hozzájárulása! Sztem nem-mert nem illik az utca képébe-elküldenek!
2014. jún. 28. 11:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a helyi építési osztályon.

Úgyis kell majd tervrajz, meg engedély.

2014. jún. 28. 19:32
 3/6 A kérdező kommentje:
ok,köszi
2014. jún. 28. 21:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Simán engedélyezhetik. Ha udvar felé akkor főleg.
2014. jún. 29. 09:02
 5/6 A kérdező kommentje:
jó lenne! faluban van egy sorház,4 ház egymás mellett.Előre és hátra is van udvar.én előre szeretném,a férjem hátra a bővítést.drága az engedély?hogy működik ez?
2014. jún. 29. 10:56
 6/6 plajer tibor ***** válasza:

sajnos én azt gondolom, hogy ez nem fog menni.

A sorház lehet , hogy társasház, akkor kelleni fog a tulajdonostársak hozzájárulása. Ha nem társasház, akkor "csak" mint sima szomszédok lesznek benne érintettek. Egy ilyen toldás jelentős benapozási /árnyékolási/ problémát fog okozni a szomszédoknak. Én tiltakoznék ez ellen, azt hiszem. A sorházak telekrésze általában minimális szokott lenni, nem valószínű, hogy maradt benne szabad BEÉPÍTÉSI SZÁZALÉK .A mostani tulaj engedélyével lehet csináltatni egy engedélyezési tervet kb. 200-300 eft és beadni hivatalosan az önkormányzathoz. Ki fog derülni, hogy az érintettek mit fognak szólni hozzá ..... /hatóság+szomszédok vagy tulajdonostársak/

2014. jún. 29. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!