Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fa nyilászárot mivel célszerűb...

Crack1019 kérdése:

Fa nyilászárot mivel célszerűbb lekenni? (én a lazurra gomdoltam) de elötte is le kell kenni valamivel?

Figyelt kérdés

2014. jún. 26. 06:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Előtte egy gomba- és rovarölővel kéne átnyálazni, utána mehet a lazúr. Illetve ha van lyuk vagy nagyobb karc, akkor folyékony fával még az első lazúr előtt érdemes kötömni és szintbe csiszolni. Az első lazúr után csiszold csak meg a fát ami kikeményíti a felületet, mert csak felbolyhosítod a nyerset.
2014. jún. 26. 09:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Fura, de nekem a vizesbázisú favédő anyagoktól mindig kétségeim támadnak. Biztos alaptalanul, de a fa csak felvesz valamennyi vizet, amit magába is zár ilyenkor ami nem tudom miért jó. Anno 20 éve a szomszédunk a hiper-szuper viaszos vizes páccal kente át az ablakait, 3 év múlva meg lett a látható eredménye. A Boróka termékcsalád sem túl régi, úgyhogy hosszútávú véleményt csak használat után lehet megfogalmazni, mert 10 éves lekenéseket még nem nagyon látni, miután csak 2006 óta van piacon a termék és csak 3-4 éve terjedt el.
2014. jún. 26. 10:17
 3/3 anonim válasza:
Én inkább a Sadolint vagy a Belinkát ajánlom. A boróka sehol nincs ezekhez képest. Alapozónak bármilyen szú és gombaölő beeresztő jó (sadolin base, belinka base, lazurán lignoprot)
2014. júl. 1. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!