Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért jön fel a festék?

Miért jön fel a festék?

Figyelt kérdés

Panel lakásról van szó. Néhol a falakon olyan, mintha nem tapadna meg a festék. Pl. a második réteg felhordásánál, az első AZONNAL hólyagosodik akkor is, ha mondjuk 2 napja, 2 hete, 2 hónapja stb. lett felkenve. Szóval nem az, hogy nem hagyjuk kiszáradni rendesen.

Vagy volt ahol szépnek nézett ki, aztán tapétáztunk és hónapokkal később néhol, a tapéta illesztésénél látszik, hogy elvált a tapéta. legalábbis először azt hittük, de a festék vált el a faltól rajta a tapétával. Vagy volt ahol lett egy hólyag a festéken, és attól kiindulva szabályosan le lehetett szedegetni egy részen a festéket darabokban. Rendesen spaklival alá lehet nyúlni...Bizonyos területeken. Tehát úgy néz ki, hogy spaklival be lehet alá nyúlni és már jön is le. Aztán hirtelen hopp, megakad a spakli és onnan már az isten se robbantaná le a festéket.

Alapozót használtunk. Nem mindenhol ilyen, csak bizonyos részeken. Ahol vannak ilyen részek, azok mind külső falak. Itt gyakorlatilag a szürke betonig lejött mikor felújítottuk akkor is, és az új festés is egyszerűen betonig lejön, elválik a faltól. Ezzel lehet BÁRMIT csinálni?

A festékestől elvált tapéta illesztést valamivel vissza tudom ragasztani? Az néz ki a legszarabbul...

2014. jún. 7. 02:01
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Már vastag réteg van a falon. Először azt le kell lekaparni, utána szappanos vízzel átkenni és mehet a festék.
2014. jún. 7. 05:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy nincs vastag réteg már a falon épp ezt magyarázom. A betonig lejön a festék, nincs ott semmi, csak a szürke beton. És mindegy milyen festéket kenünk rá, feljön és lejön. A vékony réteg is. :(
2014. jún. 7. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Az én érzésem az, hogy anno tapéta volt a falon, aminek a ragasztójának a maradékára rá lett glettelve. Ez duzzad be újra és újra ha kap egy kis vizet, mert a betonnak nincs durva felülete, néha olyan sima mint az üveg. Ez mostmár egy örök szenvedés lesz, mert lekaparni egy rémálom.
2014. jún. 7. 13:23
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

"Alapozót használtunk. Nem mindenhol ilyen, csak bizonyos részeken."

Mélyalapozót porló, szívó felületekre használunk, nem üveg simaságú és tömörségű betonra. Akkor egy filmréteg keletkezik ahelyett, hogy rendesen beszívódna mint egy vakolatba. Ez hiba volt.

Van a Henkelnek tubusos tapéta javító ragasztója, az még a vakolatréteget is visszaragasztja. Nemhogy pár réteg festéket a papírral. Nagyon szép nem lesz, mert ott már a papír összement, nem fog jól illeszkedni még áztatás után sem. Legközelebb hívj egy szakembert, mert ahogy itt elnézem alapvető hibák vannak, amivel haza lehet vágni egy jó falat.

2014. jún. 7. 13:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Az előző festést szakember csinálta és ugyanaz volt a vége. Sőt még rosszabb volt, mint amit aztán mi elrontottunk. Amúgy a tapétának semmi baja nem lett, főleg, hogy nem sima papír, nem is lenne szabad áztatni..
2014. jún. 9. 14:12
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Látom nem érted.

Ami régen volt:

beton-tapátaragasztó-papír

most:

beton-tapátaragasztó- (cmc-s?)glett-festék-papír

Az a tapétaragasztó ami nem kellene oda, mert beduzzad és eleged ahogy az új papír kiszáradva zsugorodik felette.

Ha a kezedre ráteszel egy nedves papírt oké, de ahogy kiszárad szinte lenyúzza a bőrödet. Ha van egy kis ragasztó is, ami szintén zsugorodik, az is megtépi a gyenge alapot. 100%, hogy a panelok szobáit anno mindig tapétázva adták át, így azt leszedve, ha orbitálisan sok ragasztót kentek fel rá, akkor sok is marad ott, egy folyton oldodó takonyréteget képez amikor kap egy kis vizet. Ha erre 20 éve cmc-s glettet vittek fel (mi mást), ami szintén vízoldható, akkor duplán nagy az esély a hólyagosodásra, táskásodásra.

2014. jún. 9. 14:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt az egyik válaszoló nem érti. Nekünk is ugyanez a bajunk és csak a külső falakon jött elő. A konyhában is. Biztos azt is kitapétázva adták át, lol.

Sőt! Nekünk a télen ott ahol amúgy tök jó a fal, valami a falban, másfél-két centi mélyen megduzzadt és kinyomta a befelé a falat egy féltenyérnyi területen. Teljesen le voltam döbbenve, hogy mi a jó ég lehet. Leszedtem róla, amit kinyomott és fingom sincs mi az. Valami van a betonban, ami kemény, lehetetlen kikaparni, ha nedvesíted, szintén kemény marad, csak rozsdás lé folyik belőle, tehát max kivésni lehetne szerintem, ehhez képest a télen mégis megduzzadt és tönkre bäszta ott a falat. Ennyit az üvegsima meg csoda jó beton felületekről. Amik sokszor még totál apró lyukacsosak is, rémálom!

Nálam volt ahol felkapartam a felhólyagosodott részt, telibe gletteltem, sőt jó vastagon gletteltem, aztán lefestettem és semmi baja azóta sem. De ahol tapétáztunk, ott ez már sajnos nem működik. Én fogtam és univerzális ragasztóztam a fenébe. A henkel tubusos ragasztója semmit sem ér. Sajnos a szakember sem látta volna előre, mert teljesen jó volt a fal, egészen télig, mikor is fogta magát és elkezdett elválni az illesztéseknél nélhol, de csak néhol a tapéta festékestől.

Én abban reménykedek, hogy a külső szigetelés fog javítani a dolgon, mert ahogy írtam nálunk is külső falak, meg nálunk leginkább télen romlott a festés állapota, nem kellett festeni se hozzá.

A tapétaragasztós elvet én már csak azért sem osztom egyáltalán, mert számomra teljességgel hihetetlen, hogy pont pl. a szoba négy oldalából csak és kizárólag az egyik oldalon nem jött le a tapétaragasztó, de ott is csak azon a falrészen, ami külső?

A mélyalapozót pedig szokják betonra kenni, egy rakás mélyalapozónál fel is van tüntetve felhasználási területnek.

2014. jún. 10. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!