Mindenképpen falazzam fel kötbe a sarokkádat ytonggal, vagy jó lesz egy fenyőlécre szintezve a falba fúrva (lécet)? (utóbbit kivitelezésben jártas ismerős javasolta, előbbinél nehezebb beállítani a pontos magasságot)
Hu, köszönöm a sok választ!
RAVAK kádról van szó, használtan szereztem be, de kifogástalan. Egyeseknél állítólag nem luxus havonta kádat cserélni a generál kivitelezők pedig fillérekért továbbadják a kidobásra utalt régi kádakat. Megnéztem, nem repedt, nincs baja.
Alá ytong megy szerintem, arra csemperagasztó, elöl körbefalazom, körbe meg fenyőléc szerintem. Kivitelező ismerős javasolta, azt mondta jó lesz mert csak másodlagos szerepe van és ha jól van megcsinálva a burkolat nem ázhat.
Nem ázhat, de párásodik... Nekem is van kivitelező ismerősöm, aki a 69%-os válaszolóhoz hasonlóan megbízik a kádlábban. Én meg tudom, hogy egy rossz mozdulattól a 150 ezer forintos kád is megreped, ha nincs megfelelően alátámasztva mindenhol. Azért jöttél ide, hogy kérdezz, akkor fogadd is el a többség véleményét. Fát ne rakj a kád alá semmilyen formában.
Aki meg ilyen 25 ezer forintos kádfalakról beszélt, nézzen utána jobban... [link] csak hogy egy példát említsek. Csak az előlap 25 ezer, és akkor a nagyobbik oldal még ennek a duplája. Jah, és ehhez a drágábbik lábat kell megvenni, tehát lassan 100 ezernél tartunk...
#21: most őszintén.. kinél tört már el a lefolyócső a kád alatt??, tegye fel a kezét - ez nagyjából a nonszensz kategória.
Amúgy ha valamiért fel kell bontani a kád alatti részt, a burkolat lesz a legkevesebb.. de nyugodt szívvel kijelenthető, ez a probléma mindössze elvi szintű. Szóval én mindenképpen a leburkolást preferálnám a kád alatt is.
# 24
Itt nem is a csőtörés az elsődleges probléma, hanem az, h a sok hajtól, zsírtól és elhalt hámszövettől eldugulhat a kádszifon. Ilyenkor ezt tisztítani kell, ehhez pedig hozzá kell férni.
Amúgy:
Mindenki úgy csinálja magának ahogy akarja. Hiába adunk itt szakszerű tanácsokat, ha van egy "ismerős kivitelező" vagy haver és az tudja a frankót.
A szarrágás is jellemző erre az országra, itt is: "minek a kád alatt burkolni, úgy sem látszik"
Ide még azt tudnám tanácsolni, h a maradék sittet is nyugodtan be lehet önteni a kád mögé, mert egyrészt az sem látszik, másrészt legalább nem kell elvitetni. :-)))
#26: a kádszifon tisztításához csak egy szervizajtó kell, a kád alatti leburkoláshoz nincs köze. Amúgy ha a kád alatt eltörik egy lefolyócső, akkor bárhol máshol is eltörhet, pl. a nappali alatt (ha éppen arra fut), szóval lehet felszedni a méregdrága burkolatot és feltörni a betont a nappali közepén.. Bár őszintén szólva még mindig nem tudom elképzelni, mi az, aminek hatására eltörhet egy beépített, bebetonozott lefolyócső..
Amúgy a szekrények alatt is felesleges burkolni, úgyse látszik, csak kidobott píz :D
tessék vagdosd formára a csempét és rakd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!