Mindenképpen falazzam fel kötbe a sarokkádat ytonggal, vagy jó lesz egy fenyőlécre szintezve a falba fúrva (lécet)? (utóbbit kivitelezésben jártas ismerős javasolta, előbbinél nehezebb beállítani a pontos magasságot)
Köszi, de én fogom megcsinálni.
Csak ugye 15 centi lesz a kád alatti alapzat és akkor nem tudom meddig kell felvinni a falát. Gondolom 50 centi a kád, + 15 centi az ytong, ezt kellene vékony elemekkel kisakkozni, de még nem mértem le.
Nem fogok 20 ezreket fizetni a mesterembereknek, mert sajnos nem állok jól anyagilag, ennyi pénzből meg haladhatok más téren (csaptelepek, stb)
A második sor ytongot már vágni kell. De ezt akkor célszerű lemérni, amikor már ott áll a kád a helyén beállítva.
Utána meg mehet rá a csempe.
Ja.. ne felejts el egy szervizajtót vágni a lefolyó felőli részre. Valószínűleg nem lesz rá szükség, de ha nincs ott, akkor meg biztos hogy utólag majd bontani kell.. Murphy törvénye..
Köszönöm szépen! Szervízajtóra gondoltam.
Aggódom még amiatt is, hogy hogyan fogom az ülőke (kádülőke) padját alátámasztani. Meg hát nagy a kád, sarokban lesz, nem könnyű beállítani a magasságokat.
Az is lehet, hogy később átkötöm szürkevíz rendszerre mert a kádvíz azért annyira nem koszos, szóval lehet, hogy bontani kell majd.
én úgy építeném be a kádat, hogy egyrészt a saját lábán állna, másrészt a hozzá kapható fali konzolok fognák a szélét.
A lábak állíthatók, tehát azzal milliméter pontosan be tudod állítani. A fali konzolok nem feszítik meg a kádat, de stabilizálják azt.
Az előlap kérdése kétesélyes:
- vagy falazol+csempézel (ez íves felületeknél nem mindig néz ki jól
- vagy megveszed a kád gyári előlapját, ami vagy tetszik, vagy nem. Viszont az bármikor levehető, ha szerelhetnéked van.
Ezek költségben nagyjából ugyanannyira jönnek ki. A falazásos módszer kicsit lassabb.
Érdemes a burkolatot a kád alatt is elkészíteni, mert így korrekt zárt felületet kapsz. Egy csőtörés esetén kevésbé áztatod el az alattad lakókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!