Miért vezetik így a vezetékeket?
Figyelt kérdés
Jó pár háznál láttam, hogy a gázvezetékeket a ház falán kívül viszik - sok helyen csak a közfal megkerülése miatt szerintem-, de nem tudom miért jó így vinni? Jár-e valamilyen előnnyel? Nem olyan probléma ez mikor kint röpködnek a mínuszok télen?2014. máj. 19. 11:48
1/4 anonim válasza:
A fagy sokat nem árt neki, de ha jól tudom hogy a falban, földben , vezetés macerásabb mivel pl ott már a hegesztéseket röntgenezni is kell, ami gondolom igencsak megdrágitja a dolgot.
2/4 anonim válasza:
Az esetleges szivárgás végett. A falon keresztül sem lehet befalazni.
3/4 anonim válasza:
Nekünk is utólag lett bevezettetve a gáz (amikor a ház épült, még a környéken sem volt gáz) és még csak azt sem engedélyezték, hogy a kazántól a konyháig bent menjen a gázvezeték. Külső falon kellett vezetnünk, megkerülve majd a fél házat, pedig bent feleannyit kellett volna vezettetni.
4/4 anonim válasza:
Egyes szolgáltatók engedélyezik, hogy falon belül vezesda csövet, de ott is zárt horony meg mindkét végére nyílás kell neki. Gondold el, van egy kis szivárgásod, az üreges falad megtelik gázzal, majd keletkezik egy kis szikra...
Kő kövön nem marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!