Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Jó napot! A szobámba olyan...

Jó napot! A szobámba olyan hajópadló vagy padlódeszka van ki milyen néven ismeri jo állapotu homok van alatta, én ha arra foliát és laminált szalagparketát teszek rá a padlodeszka alárohad idövel?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 22. 19:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen. Ne tedd, a fa, palló, deszka él, lélegzik, ha ezt nem teheti, csúnya bajokat okoz.
2014. ápr. 22. 19:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor inkább hagyam ugy?fiatalok vagyunk felujitási modot is keresek de nemsok minden van okkersárga meg barna festék ami rákenhetö.
2014. ápr. 22. 19:44
 3/10 anonim ***** válasza:
Szedd fel betonozd le . Beton alá szigetelés majd mehet a laminált. Ha berohad utólag vissza kell szedni a lamináltat mert a bűzt nem tudod másként megszüntetni.
2014. ápr. 22. 19:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Felszedni, szigetelés, beton, utána meg azt teszel rá amit akarsz.
2014. ápr. 22. 19:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Hogy pontosítsunk: laminált padló (nem parketta) vagy szalagparketta. Ez két különböző dolog, két különböző árfekvés.
2014. ápr. 22. 20:12
 6/10 anonim válasza:

Ujitsatok fel a hajopadlot!

Nagymamam utan orokoltunk egy valyoghazat, mi elkovettuk azt a hibat, hogy lebetonoztuk. Kov telen a falak elkezdtek vizesedni. Megoldaskent javasoltak a falak es az aljzat mugyantas befecskendezeset, vagy pedig a beton feltoreset. Mi az utobbit valasztottuk, mert az volt olcsobb... Tavaszra eltunt a vizesedes, azota sincs vele gond!

Szerencsere az eredeti hajopadlot megtartottuk, felujitva az kerult a betonra, igy az uj fapadlo nem kerult penzbe.

Csak sok idegeskedes, meg felesleges penzkidobas volt lebetonoztatni.

Nalunk most igy nez ki a padlo alatt: 20cm vastagon kavics, ezen kb 20 cm soder, 20 cm homok, zsakvaszon, es ezen a padlo. Eloszor attol feltem, hogy a jarkalasunktol feljon majd a homok, de nem...

2014. ápr. 23. 14:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Bűn lenne tönkretenni... Fel kell csak újítani.
2014. ápr. 23. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha rossz, akkor esetleg csere. Töröttet kicseréled, aztán kis olaj, kirakod poros helyre. Utána rakhatod le. Van ilyen csiszoló, lecsiszolod, és lekened valamivel. PAdlóápoló, esetleg valami könnyű lazúr. Festékkel ne, mert nem engedi szellőzni! Diópácot is csinálhatsz, az is tökéletes. Utána lenolaj, és gyönyörű csillogó padlód lesz. Én új anyagból csináltam, diófapáccal kezelve, mondjuk én vazelin+juhfaggyú 1:1 keverékével egy szivaccsal kentem fel. Meg 4-5x átkentem diópáccal. Szép barna lett. Sima 10cm-es colos deszkából van. Mondjuk ez egy régi vályogház, amolyan üdülő. Lakóháznak lehet hogy nem előnyös, hisz takarítani se egyszerű, se nem mehet alá szigetelés. De vályogházat csak tönkreteszed a betonnal, mint a szigeteléssel!
2014. ápr. 23. 15:39
 9/10 A kérdező kommentje:
Ez a ház téglából épült.Semmi baja nincs 2szobába ilyen padlo van egyik lefestett okker szinü másik sima natur fa.
2014. ápr. 23. 17:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is éppen ez a helyzet. A két első szobában van ilyen. Az egyikben lakkozott a másikban natúr.

Betonozáson gondolkoztam, de horribilis munka lenne mindent hetekre kipakolni egy lakott szobából, kiszedni a homokot is, behordani a betont.

Úgy döntöttem - remélem jól - veszek inkább új hajópadlót (árban kb. a beton ára, de arra kellene majd még más burkolatot tenni), egy nap alatt lerakom aztán ha már úgy látom tönkre van akkor gondolkozok megint. Már ha élek még akkor, mert a jelenlegi padló 30-40 éves lehet.

2014. jún. 3. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!