Jó napot! A szobámba olyan hajópadló vagy padlódeszka van ki milyen néven ismeri jo állapotu homok van alatta, én ha arra foliát és laminált szalagparketát teszek rá a padlodeszka alárohad idövel?
Ujitsatok fel a hajopadlot!
Nagymamam utan orokoltunk egy valyoghazat, mi elkovettuk azt a hibat, hogy lebetonoztuk. Kov telen a falak elkezdtek vizesedni. Megoldaskent javasoltak a falak es az aljzat mugyantas befecskendezeset, vagy pedig a beton feltoreset. Mi az utobbit valasztottuk, mert az volt olcsobb... Tavaszra eltunt a vizesedes, azota sincs vele gond!
Szerencsere az eredeti hajopadlot megtartottuk, felujitva az kerult a betonra, igy az uj fapadlo nem kerult penzbe.
Csak sok idegeskedes, meg felesleges penzkidobas volt lebetonoztatni.
Nalunk most igy nez ki a padlo alatt: 20cm vastagon kavics, ezen kb 20 cm soder, 20 cm homok, zsakvaszon, es ezen a padlo. Eloszor attol feltem, hogy a jarkalasunktol feljon majd a homok, de nem...
Nálunk is éppen ez a helyzet. A két első szobában van ilyen. Az egyikben lakkozott a másikban natúr.
Betonozáson gondolkoztam, de horribilis munka lenne mindent hetekre kipakolni egy lakott szobából, kiszedni a homokot is, behordani a betont.
Úgy döntöttem - remélem jól - veszek inkább új hajópadlót (árban kb. a beton ára, de arra kellene majd még más burkolatot tenni), egy nap alatt lerakom aztán ha már úgy látom tönkre van akkor gondolkozok megint. Már ha élek még akkor, mert a jelenlegi padló 30-40 éves lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!