Hangszigetelt már valaki panel lakást?
rokonék fölött,3 gyagyás gyerekes család lakik,akik egyfolytában rohannak faltól falig,
-na 400 ezerért beburkolták a rokon lakását,és a zaj csak kicsit mérséklődött,de igaz,hogy sokkal melegebb lett bent,ugyanannyi fűtéssel,mint régen,
Nem lineáris, a felhasznált technológia vastagságának növelésével nem nő egyenes arányban a csillapítás.
Vagyis a minimum 3-4százezres próbálkozást duplázva, triplázva sem lesz akkora mértékkel jobb.
Szerintem meg sem szabad próbálni.
Dicséretes, hogy Te figyelnél az alattad lakó nyugalmára!!
Sajnos keveset tehetsz érte, ha "kopogós" padlót választasz.
"Zárőszinti"?? - nyilván nem az alsó, mert ott a padlót
HŐszigetelni lehetne esetleg.
Tető alattiért pedig az átlag árnál 15-20%-al eleve kevesebbet szabad fizetni. Ez így alakult ki a gyakorlatban.
Nyáron tuti 2-4 fokkal melegebb,
többet fogyasztanak a klímák a legfelső szinten vagy szauna.
Hangszigetelni továbbra sem tartom gazdaságosnak,
pont a padlót nem, hiszen oldalról
körben zajonghatnak.
Az alattunk lakókra is gondolok, de arra is hogy én sem szeretném azt, mint a mostani albérletünkben, magyarán hogy hallom hogy a vénasszony tv-zik még éjfélkor is. Azt imádom mikor kikapcsolja a tv-t, és lecsukja a lámpáját (legalábbis erre tudok gondolni), mert akkor olyan hang jön fel mintha rávágna egy nagyot a falon lévő kapcsolóra...
Szval ezért lenne fontos.
Azért van kevés válasz - hiába emelted ki - mert elvi lehetőségek sem nagyon léteznek, ezt belátva
abszolút gazdaságtalan kivitelezni.
Nem is hirdetik azzal magukat vállalkozók, hogy ők érdemleges eredményt tudnának elérni,
mert becsapás lenne.
A lényeget már leírták előttem.
Legjobban az tetszett, hogy a ráfordítás költsége nem
lineáris az eredménnyel.
(Szerintem sem arányosan nő a ráfordított munkával az eredmény, ami egyre drágábban egyre kevesebb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!