Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Apró felújítás kapcsán mondana...

Apró felújítás kapcsán mondana nekem valaki egy körülbelüli összeget?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nehéz, de vegyük úgy, hogy középkategóriás alapanyagokat használunk majd, messze nem a legdrágábbakat. 53 négyzetméteres lakásról van szó.

Tervezett munkálatok:

- bejárati ajtó zárcseréje

- fürdőszoba undorító ajtajának harmonika ajtóra való váltása

- WC undorító ajtajának hagyományos ajtóra való váltása

- nagyszoba ajtaját teljesen kivenni (nappali lesz belőle, nem szeretnék semmi boltívet, kövezést, legföljebb vmi fal matricával adunk majd keretet neki)

- hálószoba ajtó cseréje

- konnektorok, kapcsolók, csillárok, lámpaburák cseréje (mivel jelenleg az ajtófélfában vannak a kapcsolók, valószínű, hogy vmit bűvészkedni kell a vezetékekkel is, marhára nem értek hozzá)

- kaputelefon cseréje

- festés, tapétázás

Úgy gondoltuk, hogy az utóbbin kívül a többihez szakembert kellene hívni. Az ő munkadíjával, alapanyagokkal együtt kb. mennyiből jönnénk ki?

2014. márc. 12. 07:44
 1/8 anonim ***** válasza:
mivel nem értesz hozzá esélyes le huznak majd.. :)
2014. márc. 12. 07:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Csak tippeim vannak, kb. ezeken az árakon még nem akadnék ki:

- bejárati ajtó zárcseréje

5000.-

- fürdőszoba undorító ajtajának harmonika ajtóra való váltása

30000.-

- WC undorító ajtajának hagyományos ajtóra való váltása

40000.-

- nagyszoba ajtaját teljesen kivenni (nappali lesz belőle, nem szeretnék semmi boltívet, kövezést, legföljebb vmi fal matricával adunk majd keretet neki)

15000.-

- hálószoba ajtó cseréje

40000.-

- konnektorok, kapcsolók, csillárok, lámpaburák cseréje (mivel jelenleg az ajtófélfában vannak a kapcsolók, valószínű, hogy vmit bűvészkedni kell a vezetékekkel is, marhára nem értek hozzá)

Ha panel és vésni kell, akkor megfizethetetlen! Ha tégla, akkor jó esetben 100000-ből kijöttök. De ilyenkor már érdemes teljes felújítást csinálni vezetékcserével.

- kaputelefon cseréje

Ezt a közös képviselőtől kérdezd.

- festés, tapétázás

Erre nincs tippem, nekem a nappalim 55 m2, most festettem 15 l egyrétegű festéket kentem fel, kb. 5 kg glettet használtam és amatőr létemre egy hétig vacakoltam. Csak az anyag volt 30000.- és ha kiszámolom az órabéremet, akkor a munkadíj legalább 120000.- lenne.

2014. márc. 12. 08:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy a kérdésre válaszolsz. :) Apósom nagyjából ért a dolgokhoz, ő építette a fél házukat, nyilván a tényleges munkálatok előtt ki fogom kérni a véleményét, meg éppen azért érdeklődöm nálatok, meg fogok megkérdezni több embert is, hogy reálisan lássam a dolgokat.
2014. márc. 12. 08:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Második! Nagyon szépen köszönöm a részletes választ, de ez most komoly? Akkor az ajtókat sem tudom kicserélni? Mert hogy panelről van szó, és annyi az összes vágyam, hogy azok a rohadt kapcsolók ne az ajtófélfában legyenek!!!
2014. márc. 12. 08:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Hogy lehet megoldani úgy az ajtók cseréjét, hogy akkor a kapcsolók maradjanak...? Fogunk találni pontosan akkora ajtót, ami abba a keretbe/tokba/nemtudomhogyhívjákba pontosan belepasszol? Mert ez ilyen tipikus panelajtó, és nagyon undorító...
2014. márc. 12. 08:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Az ajtótok alatti beton még undorítóbb, és még nem is derékszögű. Az se lesz szebb látvány. Meg kell mérni az ajtónyílást és keresni belevaló ajtót. Persze az utólag beépíthető ajtók 40000-nél kezdődnek, de legalább szépek és nem kell festeni.

Kollégámnak segítettem Alacskán kiszedni az ajtókat, aztán ami maradt a helyén attól nem lettünk vidámabbak. Egy csomót kellett melózni, hogy normálisan nézzen ki.

2014. márc. 12. 18:25
 7/8 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet megoldani úgy az ajtók cseréjét, hogy akkor a kapcsolók maradjanak...?"

Tehetnél fel képet ezekről a trükkös kapcsolókról!

2014. márc. 12. 18:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem baj, ha kicsit drágább, inkább ez a megoldás, mint hogy így maradjon. Holnap teszek fel képeket.
2014. márc. 12. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!