Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ez milyen ablak?

Ez milyen ablak?

Figyelt kérdés

Hogy hívják ezt az ablaktípust, amit legtöbbször nappaliban használnak és kb egy egész oldalfal ablak? Ablakfal?

[link]

Csak mert a közeljövőben lehet esedékes egy házvásárlás, nagyon érdekel és szeretnék interneten gyártót, valamint árlistákat nézni, hogy mégis mennyi lehet. Az ára biztos borsos, de nem számít, mert nagyon tetszik. Még az érdekelne,hogy ilyen ablakot régebbi típusú házaknál is lehet beépíteni, vagy komoly tervezés szükséges hozzá esetleg valamiféle engedély, hogy miként lehet megbontani a házat? Csak mert nem éppítetni szeretnék, hanem felújítani inkább és ez az ablak is a kívánságaim közt lenne.:)

2014. márc. 6. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Ki tudja hogy hívják, egy jó ablakos bármikor megcsinálja engedély nem kell hozzá. A másik ha meglévő házat újitatsz nem kell ilyesmire engedély. Ha mégis kit érdekel. Ha az alapterület nem változik nem téma.
2014. márc. 6. 19:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Én nem tudom, nem vagyok építész, csak azért kérdeztem, hogy van e akkora tartása mint egy téglafalnak, mert valaki mondta nekem anno, hogy ilyen régebbi házakba nem lehet csak ugy megbontani falat pl ha összeakarod nyitni a konyhát a nappalival vagy ilyenek. Nem akarokén eszeveszett falbontásba kezdeni, de azért egy ilyen ablak meg egy nappali-konyha egybenyitás, esetleg folyosó-nappali egybenyitás nem lenne rossz. Nem akarok labirintusba lakni a tágas tereket kedvelem, csak ugye a régebbi tipusu házakat még nem ilyen stílusban építették.
2014. márc. 6. 20:13
 3/5 anonim ***** válasza:

1. Elöször kérdezz meg egy építészt, mert a statika miatt nem biztos, hogy megoldható. De mindenképpen meg kell terveztetni, mert különben elöfordul, hogy összeomlik a ház.

2. Ehhhez hivatalos engedély kell, mert megváltoztatod az épület kinézetét.

3. Egy ilyen "ablak-fal" ezen kivül nem biztonságos, nagyon könnyen be lehet törni az épületbe.

4. Ekkora ablakfelületet tisztántartani borzasztó nagy munka, rengeteget kell ablakot mosni a háziasszonynak.

2014. márc. 6. 21:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Felénk franciaablaknak nevezik ezeket a földig érő ablakokat.

"ilyen régebbi házakba nem lehet csak ugy megbontani falat pl ha összeakarod nyitni a konyhát a nappalival"

Ez pedig így nem mindig igaz! Csak a teherhordó falakat nem szabad teljes mértékben eltávolítani, de nyílásokat (áthidalva) azokba is lehet vágni.

2014. márc. 6. 22:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. Jelenleg még nem aktuális, de ha az lesz természetes építésszel fogok kokettálni, most inkább csak mások véleménye érdekelt. Az nekem is eszembe jutott, hogy nem feltétlenül biztonságosak valóban könnyen betörhetnek és persze eső után se úgy néz ki mint a képeken. Csak egy ötlet volt, de talán másképp is meg lehet oldani a beszűrődő nagy fénymennyiséget.
2014. márc. 6. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!