Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Villanyszerelés?

Villanyszerelés?

Figyelt kérdés
Lenne egy olyan kérdésem, hogy vajon azok az emberek, családok akik szegények, hogyan oldják meg a villanyvezetékek teljes felújítását, ami számtalanszor kigyulladt, szikrázott nekik? Sajnos érdeklődésem nem kitaláció, ez valós, jelenlegi helyzet.Utánanéztem a teljes felújításnak, és embertelen drága, egyszerűen lehetetlen kifizetni.Ilyenkor mi van? Semmi?! Marad a remény, hogy hátha nem gyullad rájuk és a kisgyerekekre a ház?! Valahonnan nem lehet segítséget kérni?
2014. febr. 4. 22:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Ilyesmire nem hiszem, hogy van bármiféle segítség, maximum a biztosítót lenne érdemes megkérdezni, hogy erre vonatkozik-e a biztosításotok, akkor van esély a dologra, hogy segítenek benn.

Mellesleg a teljes hálózat annyira roszz állapotban van? Mert ha csak pár helyen és nem kéne a teljes vezetékezést cserélni pl. akkor az jelentősen csökkentené a költségeiteket.

2014. febr. 4. 22:47
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem tudok ilyen részleteket, annyit igen, hogy a ház még alu vezetékes. Egy helyen szokott lenni mindig a probléma. Biztosító nem fizet ilyet szerintem.. legalábbis nem vagyok járatos benne, de utána nézek hogy van e egyáltalán kötve és mik lennének a lehetőségek...

Köszönöm a kedves választ.

2014. febr. 4. 23:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

én villanyszerelő vagyok, és szinte a teljes alu vezetéket meghagytam. a konnektorok érintkezői jók voltak(nem régiek), meghúztam, leellenőriztem és azóta is ezek vannak gond nélkül.egy házban csak néhány nagyfogyasztó van, mint mosógép, vasaló, porszívó, vízforraló, ami számít. sosem terhelés alatt húzom ki a dugókat.

leellenőrizve a kötéseket-esetleg utánhúzni; jó érintkező felületek...

2014. febr. 5. 08:54
 4/9 anonim ***** válasza:
Általában a különböző típusú vezetékek kötéseinél szokott gond lenni. Ha mindig ugyanott van a gond azt a kötést cseréld ki egy kihajthatós rugós wago csatlakozóra. Nekem bevált alu és réz vezetékek, illetve sodrott és tömör vezetékek összekötésére is.
2014. febr. 5. 18:55
 5/9 anonim ***** válasza:
wago+ alu vezetékhez paszta kell
2014. febr. 5. 19:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Megnyugtató válaszokat adtatok, köszönöm. Bízom benne, hogy nem kell átvezetékelni a házat. Igen, egy helyen van mindig gond, de nem értjük miért. Kicsit nagyobb áram felvételű dolog van használva, akkor vagy lecsapja az áramot, vagy erőszakosan elkezd szikrázni, es abba se hagyja még rá nincs húzva pl... eljutottunk odáig, hogy se a mikrót, se a porszivót nem tudjuk használni... már a mosógépet se merem beindítani annyira félek, h mi lesz megint... egy bögre kávét is gázon melegítek, annyira kellemetlen... :(
2014. febr. 5. 20:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Erősebb áramfelvételű készüléket még új vezeték esetén sem szabad használni vékonyabb vezetékkel bekötött helyről. Nem véletlenül van akkora biztosíték sem. Ha meg kicseréled a biztosítékot, tényleg tűz lehet. Vannak fent a neten is táblázatok, hogy mekkora keresztmetszetű kábelhez mekkora biztosíték kell, hogy ne melegedjen túl.

Ez nem játék. Régen nem voltak ilyen készülékek (villanytűzhely, mosogatógép, klíma, stb.), a házak vezetékezését sem ekkora áramfelvételhez tervezték.

Tudomásul kell venni, hogy nem csak annyiból áll néha a dolog, hogy megvesszük a nagy áramfelvételű cuccot, mert ha azt nem bírja a ház vezetéke, akkor hiába.

Egy öreg trabantba sem rakhatsz be ferrari motort, meg szétszakad a kasztni.

2014. febr. 6. 08:05
 8/9 anonim ***** válasza:

nagy kérdés hány Amperos a kismegszakítód. régen általában 10A-volt, ma ez kevés, mert 1 nagyobb fogyasztó is leverheti. A 16A már jobb, de több(2db) nagyteljesítményű gép egyidejűleg használva szintén leveri már.

kérdés, hogy 1 konnektornál van a baj, vagy esetleg mikró+vízforraló ha megy (ez már sok!lehet).

ha sistereg a konnektor jó volna kicserélni, mert az égett csatlakozások nagyon rosszak és tovább melegednek, romlanak-főleg nagy terhelésnél.

2014. febr. 6. 08:47
 9/9 Napkiraly ***** válasza:
Beruházol pár tízezret, veszel konnektorokat meg vezetékeket (1,5-öst és 2,5-öst),aztán kicseréled. Mi szikrázik? Ami szikrázik, az csere. Ha nincs pénzed és nem értesz hozzá,akkor a villanyórához legközelebbi konnektorba dugj be egy nagyon hosszú hosszabbítót, és arról járasd a nagyfogyasztóidat.
2014. febr. 10. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!