Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vízvezeték-szerelők segítségét...

Vízvezeték-szerelők segítségét kérném. Mire való?

Figyelt kérdés
Konyhában a mosogató csaptelep mellett van egy csonk, amin van egy kúpos csőszerűség, a csőn egy lyuk, azzal lehet a csonkon lévő kis kiágazást nyitogatni, és kicsit csöpög a víz. 3/8-os külső menet van rajta, de szétszedni nem nagyon lehet. Mosogatógép rákötésre valamilyen formában alkalmas ez?
2014. febr. 1. 12:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Még valami "környéken tuti nincs olyan vízvezeték szerelő, aki kijön hétvégén "

Hol laksz mert azért manapság elég rugalmasak a szerelők.

2014. febr. 2. 08:56
 12/16 A kérdező kommentje:

"Az ilyen szelepet azért teszikbe,hogy pl.ki kell cserélni,

javítani a csaptelepet akkor ne kelljen az egész házban-lakásban elzárni a vizet" az jó, mert ez nem csinál semmit a csapteleppel, tök mindegy merre tekerem, max a szelep csöpög hatása nincs a csaptelepre. Ha jól értem, ha ki tudom cserélni v. cseréltetni egy mosógéptöltő szelepre, akkor az úgy működhet?

amúgy vidéki kisváros, villanyszerelőt se tudtam szerezni hétvégi melóra, nem érte meg nekik, mert csak egy pár ezres munka lett volna...

2014. febr. 2. 13:07
 13/16 anonim ***** válasza:

" tök mindegy merre tekerem, max a szelep csöpög"

azért mert meg van szakadva a szelep ezt csak cserélni lehet.Géphez vízvételi lehetőséget fentebb már írtam.

2014. febr. 2. 13:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Hagyd azt ott békén, sokkal egyszerűbb megoldás ez:

[link]

2014. febr. 3. 21:06
 15/16 anonim ***** válasza:

A mosogatógép töltőszelep a fal és a csaptelep közé van beépítve.

A szivárgó csempeszeleppel pedig én azt csinálnám hogy:

Keresnék egy olyan szerelőt vagy bádogost aki tud forrasztani.

Megbeszélnék vele egy időpontot.

Elzárnám a vízóránál a szelepet.

Kicsavarnám a falból a csempeszelepből a felsőrészt.

És elfutnák a mesterhez hogy forrassza körbe a tengely mellett! (Esetleg tekertetnék a menetre tömítés miatt teflon szalagot is.)

Majd visszatekerném a csempeszelepbe...

2014. febr. 6. 09:17
 16/16 A kérdező kommentje:

kösz mindenkinek - alapesetben nem folyik a csempeszelep, csak, amikor megpróbálom kitekerni

amúgy mosogatógép megrendelve

szelep beszerelve a csap mögé, és ha már úgy is szétszedtem, lecseréltem csapot is

már csak a mosogató alatti szifont kell lecseréljem, de sajna flexibilis bekötőt elfelejtettem venni hozzá, így meg nem lehet berakni az új szifont a falba - úgyhogy ez jövő hétre marad

2014. febr. 8. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!