Segítséget vagy ötletet szeretnék kérni! Vásároltunk egy házat és a szobák hajópadlósak! Kérdésem:felszedjük és lebetonozzuk vagy a kvarchomok és a hajópadlót ne bántsuk? Laminált parkettát akarok majd rárakni!
Azért attól is függ, hogy milyen az a hajópadló. A régi házakban ritkán néz ki úgy, mint amilyenek a katalógusban vannak, biztos nem véletlen akarja lefedni.
A tartósságot meg annyiból vitatnám, hogy a valódi fa padló maximum a felújíthatósága miatt "tartósabb" de bárhogy kezeled, lakkozod sokkal érzékenyebb mint a laminált. Egy laminálton tűsarkúban áttáncolod az éjszakát, és nem látszik semmi. Nézd meg a fát egy ilyen után. Sokkal könnyebben sérül, ráadásul szakembert igényel a lerakás, felújítás stb. Tényleg szép a valódi fa meg jó meg minden, de a laminált praktikusabb.
Nálunk laminált volt rárakva,már akkor se tetszett amikor megvettük a házat majd 2 évre rá felszedtük a lamináltat, fóliát és kb infarktust kaptam és az összes többi szobát is átnéztük,de azokba már betonra lamináltoztak (nem szurok és nem is kosz van rajta): [link]
Amúgy a szívem szakadt meg érte mert,de ez már menthetetlen volt
7. vagyok
Azt kihagytam,hogy ha már tényleg elbúcsúznátok a rendes fától akkor mindenképp szedjétek fel és ne arra pakoljatok.
" Egy laminálton tűsarkúban áttáncolod az éjszakát, és nem látszik semmi. "
?? A lamináltra ALAPSZABÁLY hogy nem lépünk rá se tűsarkúval. Bármi élessel rálépsz, ráejtesz, könnyen benyomódik, karcolódik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!