Mit lehetne rakni a tető alá, hogy ne fújja be a havat a szél?
Figyelt kérdés
60 éves a tető, tudom felújításra szorulna, de új cserép meg lécezés kéne, ami legalább 400.000 Ft lenne. A régi cserepek olyan rosszak, hogy van amelyikről a mag is leesett. Arra gondoltam, hogy leszedni a cserepet, meg a lécet, aztán a lécek alá berakni valami nejlont, aztán vissza a cserepek. Van bontott léc, az elég is lenne. Meg ebből is van, ami még jó állípotú, visszarakható lenne. A szarufák jók. Ilyen cserepet nem találtunk a környéken, de másmilyen már van, ugyan ez a típus, csak pont a tükörképe. Valószínű úgy oldanánk meg, hogy 2 sor lenne ebből alul, a többit visszaraknánk. Csak nem tudom, milyen nejlont rakjunk alá? Tavaly is befújta már, le is ázott. Idén reggel leszedtem, most este megint olyan. És már nedvesedik a teteje, a fűtés miatt. Pont építkezünk, csak pénz és időhiány miatt az új ház nyilászárók és festés nélkül áll. És még egy telet itt húzunk le, úgyhogy tavasszal szeretném megcsinálni. Utána se akarnánk lebontani, mert egymás mellett van a két telek, fel lett újítva is nagyjából, úgyhogy kiadnánk bérbe. De nekik se ázzon már be. Esőnél is van, hogy meglátszik a plafonon. Hitelt nem veszünk fel, családra nem számíthatunk (pénzügyileg) úgyhogy marad a kivárás. Sima, mezőgazdasági nejlon jó lenne? Az a legolcsóbb. Fehér meg fekete színbe van, a fehéret raknám. A szellőzők maradnának, így nem pállana be a padlás.2014. jan. 25. 20:02
1/5 anonim válasza:
Cserép alá speciális, üvegszál erősítésű fólia (építőanyag kereskedésben kapható).
2/5 A kérdező kommentje:
A sima mezőgazdasági fólia miért nem jó?
2014. jan. 25. 20:13
3/5 A kérdező kommentje:
Vagy még gondoltam arra is, hogy nádat rakok alá. És akkor minden marad a mostani, csak a sarufák közé nádkévét rakok, azt meg fogatom léccel. Csak nem tudom, mennyire lenne vízszigetelő, nomeg tűzzel szemben ellenálló. Bár a havat biztos nem fújná úgy be a szél.
2014. jan. 25. 20:20
4/5 anonim válasza:
Mindenképp fólia kell! A mezőgazdaságinak az a hátránya, hogy néhány év alatt gallyra megy. A tető alatt óriási hőkülönbségek vannak, a nyári kánikulától a téli fagyokig. ezt nehezen viseli a szálerősítés nélküli fólia.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem. És az milyen árban van? Mert 80-1500 Ft-ig látom őket.
2014. jan. 25. 21:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!