Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen távtartót és faéket...

Milyen távtartót és faéket használtatok beltéri ajtó cseréjéhez?

Figyelt kérdés

Beltéri ajtót cserélek házilag. Sokat olvastam már róla, megnéztem az ezzel kapcsolatos videókat is. Valamint korábban láttam,ahogy nyílászárót cserélnek. Nem egy túl bonyolult dolog, ezért úgy döntöttem, én fogom cserélni.

A kérdés a következő: A távtartót mindenki megvette-e vagy ha nem akkor mivel tudtátok helyettesíteni? A faék gondolom nem házilag gyártott, így valahol lehet venni feltételezem, de hol?

2014. jan. 1. 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Már jó pár ajtót beépítettem, de még sosem vettem távtartót. Mi az és hová gondolod?

Nekem saját gyártású ékeim vannak, kis munkával egy darablécből Te is tudsz gyártani 12 db-ot. Ezekkel szoktam beékelni, beállítom a függőlegeseket és a vízszintest, kitámasztom a közepét, felakasztom az ajtót, kipróbálom a működését, ha kell, korrigálom az ajtóhoz a tokot. Ha minden jó, kifújom a hézagot pur-habbal.

2014. jan. 3. 16:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem a fal és a félfa között gondoltam, hanem hogy a púrhab ne nyomja befelé az ajtófélfát, ami később az ajtó szorulását okozza. Néztem róla a neten egy filmet, ott gyári távtartókat használtak, de ezt nem akarom megvenni 3 ajtóhoz. A púrhabot ott nem telibe, hanem foltokban nyomták az oldalánál 5 pontot a tetejénél pedig a 2 sarkat és középen.
2014. jan. 5. 12:28
 3/3 anonim ***** válasza:
ezek szerint a "kitámasztom a közepét" a távtartó. Még sosem láttam gyárit, egy darab lécet szoktam egy ékkel közé tenni, és kész. És mindig végigfújom habbal a hézagot. Elég lehet az is, amit láttál, de akkor is.
2014. jan. 7. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!