Beltéri panel ajtószigetelés? Hogyan?
Ti hogy kezdenétek el?
Rengeteget olvastam eddig neten és a legolcsóbb megoldás eddig a Hangelnyelő szivacs + a réseket az ajtón még valamivel habszivaccsal vagy valamivel be kell tömíteni..
és akkor gondolom bőrrel lefedni?
Nem tudom neked hogy van betéve az ajtó, de nekem olyan összehúzós fémlapokkal. Na ez szar megoldás, mert leugrik az ajtó, kilazulnak a kapcsok.
Szóval először az ajtót kell beszerelni tutkósan, lehetőleg tiplivel befúrni, hogy ne essen le. Utána purhabbal kinyomni körbe a réseket a keret körül. Aztán ha olyan műanyag szarral volt lefedve, azt kihajítani, és rendesen fából rászegelnia borítást, és kulturáltan lefesteni az egészet. Az ajtó rendesen csukódjon, a szigetelését ha van cseréld ki újra. (asztalosbolt) ha nincs, tehetsz rá E alakú tömítőt, vagy ha megmihájlott már a keret, akkor vastagabbat. Ha eddig oké, akkor szivacsboltban vegyél 5 centi vastag szivacsot, neked tetsző kárpitot és ügyesen, esztétikusan tűzőgépezd rá. Ha megvan, tehetsz rá kárpitosszeget mint régen a pártirodában volt divat, vagy keretet valami lécből. De úgy is lehet, ha egy C alakú aluprofilt teszel körbe, ebbe teszed a szivacsot és ezt beborítod egy bútorhátlappal. Igazából fantázia kérdése az egész. Az a lénye, hogy a keretet tedd tisztességesen a helyére és purhabozd körbe mindenképpen. A küszöbről se feledkezz meg!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!