A falfesték színének világosítása! Hogyan tegyem világosabbá?
Dulux falfestékkel renováltam a konyhát, de sajnos sokkal sötétebb lett a szín mint ami a dobozon van. Első réteg fent van, ma este akarom felfesteni a második a réteget ha elaludt a baba.
Ezt a fajta festéket használtam ezen belül alul a színpalettán a bengáli örvényt. Ez sajnos sokkal barnább, mint amit megadtak a dobozon színként. Elég kicsi a konyha, szűkíti nagyon a teret.
A kérdésem azt, hogyan tudnám ezt a festéket világosabbá tenni? A második réteg remélem valamennyivel majd javít a helyzeten. Köszönöm
A Duluxal az a baj, hogy akrill bázisu festék, és nem lehet hígítani csak szintén akrill bázisú festékkel.
Vegyél hozzá egy 2,5 literes fehéret (azt hiszem az a legkisebb kiszerelés) aztán keverd ki a neked tetsző színt.
Egy darab karton papíron tudod ellenőrizni, hogy elég világos lett e a kikevert szín, egy réteget vékonyan rákensz, megvárod még mehúz, aztán ha tetszik akkor mehet fel.
Nem akarok beleszólni, de az az általános tapasztalatom, hogy az emberek másként érzékelik a színeket egy 3x5 centis színkártyán mint egy konyhányi falfelületen, ahol ráadásul az ablak is kicsi. A színt szerintem 100%, hogy jól keverték ki, csak csalóka a dolog. Egyébként tényleg keverj hozzá szimplán fehéret, vagy ha tényleg gáz, akkor a fehérbe keverd a színeset.
A Dulux festékek egyébként száradáskor még sötétednek a felkenéshez képest.
Én is a fehér hozzákeverést tudom javasolni.
De!!! Ha keversz a neked tetsző árnyalatnál minimum 2-3 árnyalattal keverd világosabbra, hogy a neked szimpatikus, és tetsző színt kapd a végére, mert ahogy mondták, sötétedik száradásnál.
Nem tudom, hogy tegnap festetted-e, hiszen tegnap tetted fel a kérdést, de ha még nem tetted meg, vagy nem bánnád a harmadik réteget, akkor próbáld meg ezt is, csak egyre figyelj!
Akril bázisút, akril bázisúval keverj, különben kidobhatod a fenébe.
Nem mai kérdés, de leírom, hogy ugyanígy jártunk tegnap a Dulux-al. Mi a csiszolt mészkő nevű, dobozon szép világos krém színt választottuk és konkrétan citromsárga lett. Most az a terv, hogy a második réteg 75% fehér lesz ehhez a színhez, így hátha krémet kapunk.
Még ami idegesítő az egészben, hogy nagyon sok mindent Mi magunk csinálunk a házunkhoz, de most hogy tuti szép legyen fogadtunk festőt drága pénzért a művelethez, aki vízzel hígította, a most olvasom köztudottan akril festéket! Vagy ez nem volt akkora bűn így első rétegnél? Mi mondtuk a Párommal, hogy a dobozra most kivételesen az eddigi festékeinkkel ellentétben rá van írva, hogy tilos hígítani. Erre azt mondta a festő, hogy Ők mindig is szokták. Gondoltuk ok, Ő a szakember... de elég foltos lett.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!