Fürdőszobafelújításnál a szanitereket kell berakni előbb, vagy a járólapot, csempét?
Először a csempézés van,aztán jön a szerelvényezés .
Ekkor kész a fűrdő szoba .
Azért fontos nekem, mert úgy terveztem, hogy előbb kicseréltetem a kádat, és a csempét csak akkor, ha a kádcsere miatt muszáj lesz.
Nekem is csempézve van a régi kád oldala, de most már olyat szeretnék venni, amihez van gyári oldallap.
Nem akarom szétverni az egész fürdőszobát, meg pénzem sincs sok, de a kádat muszáj kicserélni, mert már rozsdás az alja.
Ha profin akarod csinálni:
1. Régi kádat kiszeded
2. A kád mögött is legyen lecsempézve és alatta is legyen padlólapozva, mert akármilyen jó is a vízvető/sziloplaszt, ott mögé befolyik, lecsapódik a víz és áztat/rohaszt.
3. Ha van csempe/padlólap csere, vagy eddig nem volt, akkor érdemes 2 réteg vízzárót felvinni a kád alá és mögé a csempe/padlólap alá (pl. cementes mapeplastik, vagy kenhető soriflex).
4. Kád lába nem elég hosszú távon. Alá kell tenni valamit. A profi az az, hogy Ytongot teszel alá 3-4 cm réssel, félig megtöltöd a kádat vízzel és kinyomod PUR habbal a rést. Ez egyrészt hőszigetel is, másrészt segít a kád alakját megtartani hosszú évek alatt. Félig tölteni a kádat azért kell, hogy ne nyomja fel a PUR hab a kádat, amikor dagad.
5. Mielőtt elölről bezárod, nem árt valamilyen kőzetgyapottal kibélelni a kád és a falak között. Ettől nem fog olyan hamar lehülni a víz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!