Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fürdőszobafelújításnál a...

Fürdőszobafelújításnál a szanitereket kell berakni előbb, vagy a járólapot, csempét?

Figyelt kérdés
2013. nov. 23. 21:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Először a csempézés van,aztán jön a szerelvényezés .

Ekkor kész a fűrdő szoba .

2013. nov. 23. 22:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Gondolkodj kicsit. Körbe járólapoznád a WC-t. És ha ki kell cserélni ? Egyszerűbb rátenni a járólapra.
2013. nov. 23. 22:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Valójában csak a kádat akarom kicserélni, a vécé marad.
2013. nov. 23. 22:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem a kád oldala is csempézve van, úgy szokták, tehát az jön utána. De a szakik dolga ez, miért fontos Neked?
2013. nov. 24. 00:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha csempét kell bontani, akkor előbb a csempét
2013. nov. 24. 00:38
 6/10 A kérdező kommentje:

Azért fontos nekem, mert úgy terveztem, hogy előbb kicseréltetem a kádat, és a csempét csak akkor, ha a kádcsere miatt muszáj lesz.

Nekem is csempézve van a régi kád oldala, de most már olyat szeretnék venni, amihez van gyári oldallap.

Nem akarom szétverni az egész fürdőszobát, meg pénzem sincs sok, de a kádat muszáj kicserélni, mert már rozsdás az alja.

2013. nov. 24. 21:38
 7/10 anonim válasza:
Ha a kád oldallapos, én alácsempéznék. Több alkalommal csináltam ezt olyan megfontolásból, ha a kádat később cseréled, (mert lepattan, vagy zuhanytálca lesz helyette, stb) akkor ott lesz a kád alatt - a szinte érintetlen - csempe. A beépíteni kívánt kádat ytong-gal körbe kell rakni és abba "beleültetni" - az ytong és kád közé purhabot fújass, széle sziloplaszt.
2013. nov. 25. 18:07
 8/10 A kérdező kommentje:
Lehet hozzá kapni kádlábat, az nem elég neki?
2013. nov. 25. 21:12
 9/10 zoltán1972 válasza:
nállam sarokkád van..oldallapos állithato lábakkal.. leraktam a járolapot csempét fulra oda is ahol a kád van .bekötöttem a villamos részét a kádnak majd a hideg melegvizet és betoltam a sarokba..sziloval kinyomtam a falnál a hézagot és kész
2013. nov. 26. 21:47
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha profin akarod csinálni:

1. Régi kádat kiszeded

2. A kád mögött is legyen lecsempézve és alatta is legyen padlólapozva, mert akármilyen jó is a vízvető/sziloplaszt, ott mögé befolyik, lecsapódik a víz és áztat/rohaszt.

3. Ha van csempe/padlólap csere, vagy eddig nem volt, akkor érdemes 2 réteg vízzárót felvinni a kád alá és mögé a csempe/padlólap alá (pl. cementes mapeplastik, vagy kenhető soriflex).

4. Kád lába nem elég hosszú távon. Alá kell tenni valamit. A profi az az, hogy Ytongot teszel alá 3-4 cm réssel, félig megtöltöd a kádat vízzel és kinyomod PUR habbal a rést. Ez egyrészt hőszigetel is, másrészt segít a kád alakját megtartani hosszú évek alatt. Félig tölteni a kádat azért kell, hogy ne nyomja fel a PUR hab a kádat, amikor dagad.

5. Mielőtt elölről bezárod, nem árt valamilyen kőzetgyapottal kibélelni a kád és a falak között. Ettől nem fog olyan hamar lehülni a víz.

2013. nov. 27. 10:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!