A plafonra lehet ragasztani hungarocellt és arra ragasztani gipszkartont?
Butaság ez a kiszellőztetés. Ha egy egyszerű álmennyezetet készítesz gipszkartonból, illesztéseknél glettelve összecsiszolva, akkor semmi értelme a hungarocellnek alája. De nem azért amiért a többiek mondják.
Hanem egyszerűen azért mert a legjobb hőszigetelő anyag a levegő. Minden más anyagnak jobb a hővezető képessége. Tehát ha nincs légmozgás a két réteg közt akkor felesleges oda bármit betenni.
A ragasztással pedig semmit nem spórolnál. Gondolom a ragasztó neked is pénzbe kerül. S ahogy már mondtam nem inden felületre lehet gond nélkül ragasztani.
Szerintem úgy a fejedre szakadna, mint a pinty!
Ha hungarocellezni akarod, akkor tedd, de arra ne gk-t, hanem polisztirol mennyezetlapot ragassz.
Ha gipszkarton plafont szeretnél, akkor szerkezet kell csinálnod. Ha szigetelést is akarsz, akkor azt betuszkolod a szerkezet és a plafon közé, aztán alulról felragasztod a párazáró fóliát a szerkezetre, majd kartonozod, gletteled, fested.
Érthető amit írtál.
Általában kétoldalú ragasztóval szoktuk felragasztani a szerkezetre alulról, azzal a kartonra is fel tudod ragasztani. Még nem próbáltam a kartonra ragasztani a fóliát, mert azért némileg lelassítja a folyamatot, de nem rossz ötlet. 5 cm túllógatásnál a két szabadon maradó oldalon nem kell több. Mielőtt építed a szerkezetet, gondold át, hogy melyik irányban akarod kartonozni, hogy gazdaságos legyen. Fontos, hogy a karton vágott éle végig szerkezetre essen, hogy ne repedjen a glett a későbbiekben.
Fontos, hogy a karton vágott éle végig szerkezetre essen,
rácsot csinálok, nem csaK PÁRHUZAMOS SZERKEZETET. a GK minden széle szerkezetre lesz csavarva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!