Narancssárga dulux-szal festettem gipszkarton falakat már 3 rétegben, de nem fed rendesen. Mi a megoldás?
Nem lehet, hogy túlhígítottátok? Kb 20-25% vizet lehet max hozzátenni. 3-ból simán kéne takarni, no de nem "húgy" anyaggal. Igen, a gipszkarton nem vesz fel annyi festéket mint a gipsz. Nyilván volt valami ok amiért a Duluxot választottátok - talán a selymes felület.
Ha az ember spórolni akar, de szép felületet szeretne, akkor egy olcsóbb anyaggal pl. Héra (de nem a premium, amiből 1 kiló egy ezres, hanem a kannás) nagyjából megszínezzük a kíván színre, és 2x megkenjük, 1x pedig egy sűrű 5x drágább anyaggal lefedjük. Felesleges 3x drágával kenni, mert ez lesz az eredménye. Lehet, hogy a végén megmarad 2-3 liter színezett Hérád, de még mindig olcsóbb és jobb. Fordítva már nem működik.
No meg a másik az, hogy a nagy teddit tökig vagy 2x félig mártjuk az anyagba és 2-3x legurítjuk a rácson. Nem csak ímmel-ámmal. Ezzel 1,5 nm-t lehet legurítani nem többet. Ne akarjatok 5 nm-t gurigatni addig amíg már por száraz a henger, de még hagy valami kis sejtelmes nyomot. És ha legurítottál egy 40 centis sávot nagyjából N alakban, akkor, visszanyúlsz mártás nélkül és még egyszer megteszed, így növeled a takarást 30%-al.
Én úgy értelmeztem, hogy a gletten jobban takart neki, ami nyilvánvaló, hiszen a gipsz szívása nagyobb mint a kartoné.
Szerintem mostmár elmenne 1 rétegben ha nem hígítanák agyonra az anyagot csak 10-20%-al, utóbbit a keretezéshez, hogy jobban lehessen snejdolni.
Ugyanaz itt. Narancssárga Dulux - bár nem gipszkarton falra. Fehér glett és gondos mélyalapozás festés előtt.
Két rétegnél járok. Simán átlátszik pár dolog (pl. egy grafitceruzával húzott vonal, amit sajnos csiszolásnál nem szedtem le, mert nem gondoltam hogy ennyire nem fedi a festék. Ma még veszek két rétegre valót, utána színt váltok, mert ez egy tragédia. Más színnel nincs bajom, azok jól takarnak más falakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!