Padlás szigetelésre hány cm-es üveggyapot ajánlott, ami már kellően hatékony, de nem túl drága? 10,15 vagy 20 cm?
Attól függ mennyi a hely a szarufáknál. Ha 15 cm, akkor annyi, hiszen az üveggyapotot nem ajánlott tömöríteni 20-ra se, 10-et meg miért tennénk, ha 15 is belefér?!
Ebben az esetben már tetőtérnek is alkalmas. Ha csak rakodótér, akkor elég a 10 is. Szerintem.
Kevés lesz a 10 cm , inkább 30 cm , de lehet több is.A födémen át nagyon sok hő távozik , valaki fél méter szigetelést csinál.
A kőzetgyapot jobb lenne ( drágább ) , mert az üveggyapotból
kiszállnak a bolyhai és belélegzed , nálunk is ilyen van a padláson , alig tudok lélegezni , ha 10 percet fenn kell lennem.
Állítólag az üveggyapot idővel egyszerűen elmállik
( nem tudom igaz e, egy építészmérnök mondta ) , a kőzetgyapot marad.
Rétegrend :
1. Alulra párazáró fólia
2.Kőzetgyapot , vagy üveggyapot
3.Páraáteresztő fólia
( drága , ha gondolod , kihagyhatod )
A páraáteresztő fólia az alulról jövő párát kiengedi , felülről pedig védi a szigetelőanyagot , a mocsoktól, rovaroktól, hólétől.
Egyetértek az előttem szólókkal, 20 cm, de a 30 cm se túlzás.
Azonban a pénznek is ára van.
Ha van hiteled, akkor valószínű jobban jársz, ha 10 cm, és inkább abból előtörlesztesz. (Ha olyan, hogy lehet pl. diákhitel)
Ha megtakarításod van, és nincs ötleted, hogy mibe fektesd, akkor a 3%-os kamatnál jobban hoz a 10 cm 30 cm-re növelése.
A pontosabb hozamszámításhoz azt is kéne tudni, hogy milyen a födém meg hogy mivel fűtesz, de nagyjából az van, hogy 10 cm a szinte azonnal (egy télen) megtérülő vastagság, a továbbiak meg attól függenek, hogy mennyire van pénzed: ha van, jó beruházás.
Szerencsére gond nélkül bármikor vastagítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!