Melyik szalagparketta szebb, a bükk vagy a kőris?
Figyelt kérdés
A bükk sötétebb árnyalatú, a kőris világos. Nektek melyik tetszene jobban?2013. szept. 3. 14:06
1/4 anonim válasza:
Nekem a bükk jobban tetszik mert az olyan tisztább szín szerintem.
2/4 anonim válasza:
Nekem a kőris, mert nem vörös, hanem hagyományosan sárgás árnyalatú és szép az erezete. A bükkről nekem a konyhai eszközök, vágodeszka jutnak eszembe. A vöröses szín kicsit lekorlátozza a bútorválasztást. Persze ha szereted a színharmóniát.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A bútoraim érett fenyőbútorok tehát vöröses színűek. Jelenleg bükk szalagparketta van, de csőtörés miatt, az egészet fel kell szedni. Ezért most, valami mást is tehetnék, és kicsit hajlok a változtatásra. Őszintén szólva megtetszett a kőris, melyet mintának hozott a kivitelező, mivel világos volt és kicsit a vanília-csoki árnyalatra hasonlított. Persze tartok tőle, hogy esetleg elüt a fenyő színétől, de nem tűnik rossznak az sem. Ez első hozzászólót is megértem, hogy a bükk jobban tetszik, mivel láttam a neten olyan kőris parkettát, ami tényleg szürkés kicsit koszos árnyalatú. Ez amit nekem mutattak, viszont nem olyan volt, inkább a juharra hasonlított sötét árnyalattal ötvözve.
2013. szept. 4. 08:42
4/4 anonim válasza:
Nekem egészen világos kőris parkettám van. Nem szalag, hanem még a hagyományos halszálkába rakott. Nagyon kedvelem, mert így tehetek esetleg sötétebb bútort is a szobákba, mégsem lesz komor hangulata, és a világítás szempontjából is praktikus, mert kevesebb fényerővel is ki lehet téli estéken világítani a szobákat, a parkettáról is visszaverődik megfelelő fény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!