Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mi lesz, ha Magyarországon...

Mi lesz, ha Magyarországon elöregednek a panelházak?

Figyelt kérdés
2013. júl. 8. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Valameddig fel lehet újítani, de mihelyt az acélszerkezetei elrozsdásodnak, le kell bontani őket.
2013. júl. 8. 10:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

én 10 évig panelházakat építettem,raktam össze,

-nincsenek acélszerkezetei amik elrozsdásodhatnának,

a behegesztett tartóvasakat pedig mindenütt körbeöntöttük híg betonnal,a betonban meg szuper helye van a vasnak,sose fog ott elrohadni,

-meg amúgy nagyon erős anyagból vannak ezek a házak talán 200 évet is kibírnak ,

(csak egy példa : a legalsó fal is pont olyan anyagból van ,mint a legfelső,pedig ég -és föld a különbség a legalsó terhelése,és a legfelső terhelése között)

2013. júl. 8. 10:39
 3/5 anonim ***** válasza:
A gépészeti dolgok hamarabb fognak bennük tönkremenni, mint a szerkezet. Csöveket, fűtést, szellőzést, villanyvezetéket már lassacskán cserélni (vagy felújítani) kellene.
2013. júl. 8. 10:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Én meg közös képviselője voltam ilyen panelházaknak. Azokat biztos nem az itt válaszoló építette, mert itt mindenhol , minden sarkon kilógtak a betonhegesztések. Mind csupa rozsda.

Azután ezeket szépen leszigetelték polisztirol hőszigetelő lapokkal. Ráadásul egy csomó helyen kibontottak egy csomó válaszfalat. Több helyen csak úgy boltívesen. Az egyik helyen le is zuhant a válaszfal a födémre. Adott neki rendesen. A válaszfalak is be vannak tervezve a stabilitás szempontjából. A kötőelemek olyan rozsdásak voltak, hogy azt még a Hammerite ( hemerájt) hadsereg is messzire elkerüli. Úgy, hogy lehet, hogy a válaszoló rendesen dolgozott, de a szocializmus idején épülteket zömében Lengyel és román munkások építették. Csak a belső szakipari munkák maradtak a magyarokra. Na ezeknek a házaknak nem adnák 200 évet. Annak idején, az újpalotai lakótelepet le is akarták bontani, amikor előálltak a felújítási tervvel. De ne higgyétek, hogy a felújítás nagyon meghosszabbítja az életüket. Németországban már bontják az egészet úgy ahogy van. Csak a benne lakókkal nem tudom mi lesz. Németországban , Dániában ezek bérházak, és bontás után bérelnek másikat. Itt jó üzleti érzékkel az állam eladta a benne lakóknak. Miért? Mert tudta, hogy mikor bontásra kerül a sor, nem tud másikat adni a tulajdonosoknak. És mivel magántulajdon, hát nem is kell adni. Lesz itt haddelhadd 10-15 év múlva. A szigetelésre is csak 10 év a garancia.

2013. júl. 9. 21:22
 5/5 Granulátum válasza:
Úgy tudom, kb 50-70 évet bírnak, tehát most tartanak ennek a felénél
2013. aug. 24. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!