Hogyan állapítható meg szagolgatáson kívül, hogy egy falfelületen átszivárog a füst, konkrétan egy szobában lévő kémény fugáin, vagy az tisztítónyílás helyén a vakolaton át? Van-e valami amit ha odarakok, akkor látszódna rajta valami? Bővebben..
A szoba egy jelenleg nem használt tetőtéri szoba, a kémény az alatta lévő
cserépkályhához csatlakozik.
Pont a füst miatt lett megszüntetve múlt nyáron a tisztítónyílás, most vakolat látszik csak, de ugye nem volt fűtve, majd a szegélyléc levételénél is láttam füstnyomokat, ez is be lett vakolva, és most mégis füstszag van.
Jelenleg leragasztottam a tisztítónyílás helyét, de pont ekkor vettem észre elég forró volt, szóval nem tudom ez mennyire oké így, lehet az egészet újra kell csináltatni? Csak hát akkor is kérdés, hogy eleve ez a gond vagy sem a füst szempontjából..
Ilyenkor padlás szintig vissza szokták bontani a kéményt, a te esetedben a tetőtér padlószintjéig és újra kell rakni. Valószínűleg kiégett a habarcs.
Mielőtt bámit is csinálnál nézesd meg szakemberel, bár így elég nehéz lesz, hogy a felső nyílást befalaztad.
szénmonoxid érzékelő erre való.
Köszönöm a választ. Sajnos nem jó hír, de számítottam ilyesmire.
Egyébként a befalazás előtt megnézte kéményseprő, nem talált semmit káros mértékű lerakódást stb. , azt mondta megszüntethető a tisztító, mivel tisztítás szempontjából a tetőablakon keresztül megközelíthető a kémény.. de ezek szerint elhamarkodtuk :(
Viszont más szempontból is kulcsfontosságú a dolog..
A huzat miatt a füst kifeke szokott menni. Ha a habarcsolás, vakolás nincs összerepedve nem jön ki. Nem a kátrányt érzed?
A kátrány beivódik és átjön, átáztatja a téglát vakolatot. Attól szokott barnulni a vakolás és a kémény vakolatán is érezni ezt.
A másik, ha szeg3lylécn3l van nyom, akkor nem látható helyen van vakolathiány.
Lehet azt érzem, majd azért felviszem a szénmonoxid mérőt, bár nem tudom füstöt is jelez mind, vagy meg kell néznem a leírásában?
Lerakódás nincs, de pl: ahol befalazta a kőműves, ott van némi hajszálrepedés már most, szerintem az nem jó úgy hosszú távon.
Ez a füstnyomás teszt jó lesz szerintem, mert max megtudjuk, ha nem az.
Szémnonoxid mérő szénmonoxidot mér nem füstöt. A füstérzékelők másképp dolgoznak.
Ha a füstbe van szénmonoxid, azt tudja jelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!