Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Nyilt égészerű gázkazánt...

Nyilt égészerű gázkazánt mennyire éri meg lecserélni kondenzációs kazánra?

Figyelt kérdés
Konkrétan jelenleg ÉTI 20-as kazán üzemel jelenleg még hibátlanul de kb.33 éves ebből esetleg 20 évet üzemelt a többit vegyes kazánnal fütöttük. Egy idő után a kazántest ki szokott lyukadni szomszédoktól hallom a kondenzációs kéményátalakítással olyan 1,5 milla kb. de ugye a kondenzációs akkor hatékony ha alacsony hőfokon lehet üzemeltetni természetesen nálunk vastag előremenő csövek vannak és acéllemez radiátorok sőt gravitációs a rendszer mindkét kazán esetében. Mielőtt valaki nagyon butának nézne elárulom nem nagy a ház és nem a legszuperebb a hőszigetelés sem de bőven benne maradunk az éves kedvezményes gázmennyiségű kategóriában én amúgy max. 10% gázmegtakarításra tippelnék egy kondenzációsra váltással persze tudom vannak kérdések mi lesz ha tönkremegy a jelenlegi (ÉTI) kazán de elárulom vannak még rá megoldások.

jan. 23. 11:19
1 2
 1/14 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:

Mi a kérdés tulajdonképpen?

Ha tönkremegy a régi kazán, csak kondenzációsat tudsz majd helyette felrakatni. Ha gázban gondolkozol.

jan. 23. 12:34
 2/14 mindentudó99 ***** válasza:
0%
Ha benne vagy a keretben semennyire nem éri meg a csere. De ezt te is tudod és meg is válaszoltad a saját kérdésed. Mit akarsz tudni ezek után?
jan. 23. 13:25
 3/14 anonim ***** válasza:

Ha benne vagy is a keretben akkor is megéri kondenzációsra váltani.

Ez a kazán csak öregedni fog.Ha egyszer beindul a meghíbásodás a jó Isten sem állítja meg.Az öreg autóknál is így van ez.Bármikor betílthatják a nyílt égés terüeket.A csere sem lesz olcsóbb,csak drágább.

Az első lépés gáztervezőt keresni.A kémény ne aggasszon.a kondenzációsoknak külön kémény rendszerük van.Annyit kell megvenni amennyi szűkséges .

Az eszedre hallgass ne a szomszédra .

jan. 23. 13:56
 4/14 Oldfire ***** válasza:
Megéri cserélni. Bár nem lesz olcsó. De gázfogyasztásban jóval kedvezőbb. A kéménye műanyag. Vízszintesen és függőlegesen is ki kivezetheted. Gyakorlatilag bár merre..
jan. 24. 06:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat azért elárulom én is tudom miről szól a dolog 2017-es rendelet óta csak kondenzációs kazánra lehet cserélni a régit de azt senki nem mondta és valószínű nem is fogja törvény dem előírni hogy a régit (nyilt égészetűt) nem lehet üzembentartani és megemlíteném mindent lehet hozzá kapni vagy még egyben esetleg komplett újat is. Azt is tudom hogy kell imtézni a kondenzációs ügyet meg a kéményét is mondjuk nálam kicsit többe kerülne kicsit elhúzott kémény miatt felxibilis csövet tetetnék bele ne kelljen bontani. Ami kicsit elbizonytalanított az egyik legjobb kondenzációs kazán márkánál a Bosch és nem a legolcsóbbat nézve a vásárlói komment véleményeket a két utolsó bejegyzésnél az egyik hónapokat várt a szervizre a másik azt írja a fél kazán árát ráköltötte valahány év alatt. A nálunk használatban lévő ÉTI 20-as hoz tavaly kellett vennem előszőr alkatrészt termoelemet (2500) vásárlással és cserével összesen 2 órát töltöttem. Na még egy okosság a vegyes Totya kazánunk se mostani (40) éves csak érdeklődtem a mostani gyártó tulajánál van e kompatibilis ha ez tönkremenne azt mondta ki ne cseréljem még nem kell és kérdezte ugye nem keríngetős a rendszer, igen azt mondta az egyik oka ez hogy a kazánok is tovább bírják nálunk. Átgondolom 10% lenne max a megtakarítás nálunk évente az 20e.lenne mostani gázárban ugye ne matekozzak tovább a kondenzációsnak csak a szervizeltetése is többe kerülne.
jan. 24. 08:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Mindenki saját sorsának a kovácsa.Mindenki saját kárán tanul.
jan. 24. 12:07
 7/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Te eleve nem akartad lecserélni csak azért írtad ki a kérdést hogy bizonygasd mennyire nem éri meg neked. Nincs ezzel baj hogy nem cseréled jól teszed. De mi értelme volt a kérdésnek?
jan. 24. 13:32
 8/14 A kérdező kommentje:
Elárulom le akartam cserélni volt felmérés is csak a vállalkozó már fűtésidőszakban tudott volna hozzáfogni és nem akartuk mert minden jól müködik amúgy sőt kifogástalanul amúgy a rávalóval sincs gond de közben jött ez a pici gond összel a termóelemet ki kellett cserélnem és beszélgettünk a készülékhez mit lehet kapni, kapásból mindent amit eddig nem így tudtam de méh mindig latolgatom azért a cserét, sőt az utolsó kommentelőnek üzemem még a rávalót se sajnálom.
jan. 24. 14:08
 9/14 anonim ***** válasza:

Kérdező nem kell félni attól,ami előbb utóbb be fog következni.A költségek meg többszörösére szállnak el.Majd meglátod mekkora különbség van kazán,és kazán között.Majd egyszer azt mondja a szerelő,javítása gazdaságtalan .

Nem az alkatrész ára nyomja,hanem a gyakori munkadijak ,kiszállás költségei. .

jan. 24. 14:34
 10/14 mindentudó99 ***** válasza:
Akkor cseréld le. Felénk előszeretettel szerelik a Bosch márkát. Szüleimnél gond nélkül megy pár éve. Én anyagi szempontból egy olcsóbbat vettem. Saunier Duvalt. Szuperül működik szerintem vagy 6-7 éve. Valami 230- ért vettem akkor. Szerelőt azóta se látott. Nem fizetek 30 ezreket éves átnézésért. Majd ha elromlik javíttatom. Meg vagyok elégedve vele alig fogyaszt 50 fokos vízzel használom.
jan. 24. 15:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!