Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gipszkarton álmennyezet...

Gipszkarton álmennyezet szigetel!?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Hallottam, hogy a belülről rakott 20 cm gipszkarton álmennyezet ugyan úgy szigetel, mintha felülről raknék kőzetgyapotot. Maga a légrés.

ma 14:42
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Ugyanúgy biztos, hogy nem szigetel.

Max tartja a hőt egy ideig, lassabban hül le, de az energiát elviszi.

A szigetelőanyag lényege, hogy nem vezeti annyira a hőt, tehát hiába melegíted, nem veszi fel az energiát, így takarítasz meg.

A 20cm az kb 11 darab karton lenne. Olyan súlya lenne, hogy leszakadna a tartószerkezet ha nem elég masszív, aminek a megépítése is dob rajta egy csomó zöldhasút.

ma 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gipszkarton álmennyezet van, de van rajta kőzetgyapot is. A légrés szerintem akkor érne valamit, ha légmentesen zárható lenne, mint pl. az ablaküvegek közötti légrés.
ma 14:49
 3/8 A kérdező kommentje:
1#es köszi, nem 11db gipszkartonra gondoltam, hanem egyre, csak a légrés 20cm. a mennyezet és a karton közötti :D
ma 14:53
 4/8 A kérdező kommentje:
2# nincs légmentesen lezárva? felülről a valódi menyezet, alul meg a gipszkarton glettelve festve mint egy új menyezet
ma 14:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Ömagában nem sokat ér .
ma 18:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha csak 1 réteg karton, felette lehet bármennyi légrés, szart nem fog érni.
ma 18:44
 7/8 anonim ***** válasza:

"Hallottam, hogy a belülről rakott 20 cm gipszkarton álmennyezet ugyan úgy szigetel, mintha felülről raknék kőzetgyapotot."

Ez nem igaz.

A hőérzetet _kicsit_ javítja radiátoros fűtésnél a belmagasság csökkentése, de hőszigetelő képessége elenyésző.

Amikor kitömik szigeteléssel az álmennyezet feletti teret, ott vizesedés indul meg a szigetelés felső, hideg rétegében.

Szigetelni csakis a padláson szabad.

ma 19:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Attól függ hogy hol van ez. Ha rendes beton vagy fagerendás födém van és fölötte padlás, akkor szinte semmit nem számít.

De ha pl. van egy melléképületed vagy garázsod amelynek lemezteteje van és a lemez alá lesz a gipszkarton, akkor bizony számít mert nyáron a forrón sugárzó lemez melegéből lefojt egy jó adagot a gipszkarton és lefelé csökken a meleg sugárzása.

ma 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!