Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az ilyen karos bekötésű...

Az ilyen karos bekötésű villanykapcsoló hogy működik?

Figyelt kérdés

[link]

Mármint, hogy kell a vezetéket csatlakoztatni? Simán bedugom a két lyuk egyikébe, és kész? A kar mire való? Mikor kell lenyomni? Sodrott vezetékkel is működik az ilyen?

ma 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Benyomod és rászorul. Tömör vezeték kell hozzá, sodrott nem jó. Érvéghüvellyel talán, de ha nem elég hosszú, szerintem nem tudod rendesen benyomni.

Összeszorítod a pöcköket és akkor ki tudod húzni. Vagy nem. Jártam már úgy régebben, hogy alig bírtam kirángatni belőle, bármennyire is nyomtam. Az utóbbi időben szerencsére nem volt vele gondom.

ma 09:41
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Sodrott vezeték nem szabályos a falban!
ma 10:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Rugós bekötés. Tömör vezetéket simán belenyomod. A blankolási hossz rajta szokott lenni. Kihúzásnál benyomod a gombot erősen. Sodrotthoz érv3ghüvely kell
ma 10:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Ahogy az 1-es írja. Pont nemrég cseréltem egy régi kapcsolót ilyenre. Kicsit szívtam, de a végére rájöttem. Eddig működik, az áram se csapott meg, a ház se égett le :-)
ma 11:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megoldottam. Érvéghüvelyhez kellene valami nyomószerkezet, anélkül annyit tudtam, hogy a végeket befuttattam cinnel, így szépen bementek a helyükre. Aránylag vastag vezetékek.
ma 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!