Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A konyhába való festékek...

A konyhába való festékek valóban jól működnek?

Figyelt kérdés

Teljes konyha felújítás előtt állunk. Nem annyira szeretem a csempéket, amit még talán el tudnék képzelni, az se igazán tetszik. Ennek részben oka a burkolandó felület is, olyan részen végződne a csempés rész, hogy egyszer csak vége van (jön egy következő szobarész), ami kimondottan nem tetszik.

Inspirációs képeket nézegetve, azok a konyhák tetszenek, ahol a konyhapultoknál festés van. Néztem, hogy léteznek konyha-fürdőszobába is ajánlott festékek. Ezek tényleg működnek? Vagy egy erősebb szennyeződés lemoshatatlan ezekeről is?

tegnap 23:15
 1/4 anonim ***** válasza:
77%

Én a szobákat mattlatex festékekkel festettem, elég jól tisztítható, de egy konyhában nem tudna szerintem helytállni.

Én most a mintázott üveglapokkal szemezek a konyhába. Olyan, mintha egy festmény lenne ott a konyhaszekrénnél, ugyanakkor az üveglap jól tisztítható. Csak ötlet, még nem próbáltam.

[link]

ma 00:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Bármit nem tudsz letakaritani a latexfestékről sem. Pl zsírfolt az rajta marad
ma 02:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Attól mert a festék konyhába ajánlott még nem tudja helyettesíteni azt a felületet amiről te le tudod könnyen tisztítani a főzéskor kifröccsenő zsíros, olajos, fűszeres nyomokat. Az csak annyit jelent hogy jól le lehet vele festeni a falat és nem tudod simán egy vizes szivaccsal leszedni a falról magát a festéket, mint a diszperziós festéket. Persze kisebb igénybevételhez lehet jók ezek a festékek is, én sajnos nem tudok olyan szépen főzni, nálam a csempéről is erővel kell vakarni néha a felrobbant maradványokat vagy a felfröcskölődött zsírt. Anyósom viszont olyan típus akinél még panírozáskor sem gond, hogy szőnyeg van a lába alatt a konyhaszekrény előtt is, mert neki nem szétfele megy a morzsa meg a tojás, hanem szép engedelmesen ott maradnak a tányérban.

Nem csak csempével lehet burkolni a felületet ha szeretnéd megfelelően kialakítani ami a főzés, mosogatás környezetévben védeni a falat. Burkolhatod hőálló üveglappal vagy műanyag falipanellel ami lehet a konyhaszekrényhez hasonló színű is, de láttam már fém lapos falburkolattal is konyhát.

Amúgy tudod kombinálni a festéket a csempével úgy, hogy közel azonos színűt választasz és csak azokon a részeken teszel csempét amiket tényleg védened kellene, a többi részen meg fested - így az azonos szín miatt csak érdekesebb lesz a felület a csempe mintájától, de simán mehetsz a festék színével tovább a szoba irányába. Mondjuk egy fémes szürke festék egy ilyen fémes szürke csempével vagy keresel falmatricát aminek hasonló a mintája, színe mint a csempének és ráteszed a festett konyhafalra, majd átfuttatod a mintát a többi részre átmenettel a szobába, az érdekes lehet.

ma 07:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk Héra latex festék van a pult felett, a tűzhelynél meg egy odatámasztott üveglap (hűtőpolc volt eredetileg :D ). Egyelőre - fél éve - bírja, hogy néha mosószeres szivaccsal letörlöm a falat. Bár nálunk ez ideiglenes megoldás volt, amíg nem csempézünk, meg úgy voltam vele, ha még sokáig marad, max. néha átfestem.
ma 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!