Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mik a tapasztalatok a hőszivat...

Mik a tapasztalatok a hőszivattyús bojlerekkel kapcs?

Figyelt kérdés
Mennyivel kedvezőbb a fogyasztásuk mint a szőrőstalpú bojlereké?
jan. 13. 17:16
1 2
 11/14 anonim válasza:

Nincs mit kérdező. Még egy fontos info.

Pont MA voltam ingatlan nézőbe, mert új házat veszünk. Rákérdeztem az egyik háznál a hőszivattyús bojlerre és mondta a férfi aki kivitelezte a házat, hogy neki van és neki nem vált be, mert hangos lett.

Kérdeztem, hogy milyen modell, mondta, hogy Hajdu.

El tudom képzelni, hogy simán csak kifogott egy selejtet, de akár azt is, hogy a Hajdu hőszivattyús bojlerek trék az Aristonhoz képest. (Bár az Ariston oldalának vízkövesedése sem túl bizalomgerjesztő, de legalább kb pont olyan hangos, mint egy hűtőszekrény)

Én egyébként sem vettem volna Hajdút, mert nekem 200L-től több eleve nem is kell, a 200 Litert mert 2 szinten úgy oldottam meg, hogy alul van a hőszivattyús bojler, aminek a melegvíz oldala rá van kötve a fenti hagyományos (egyébként szintén Ariston) villanybojler hideg betáp csatlakozójára, így gyakorlatilag a fenti hagyományos bojler is közvetetten "hőszivattyús" mert csak szinten kell tartania a 60 fokos vizet, amit kap (minusz a veszteségek nyilván, de az elhanyagolható...).

Én ebben gondolkodnék akkor, ha 100L nem elég.

jan. 17. 23:33
 12/14 anonim válasza:

2021. márciusában vettük a hőszivattyús bojlert a netkazán.hu-nál, akkor még 156 ezer ft volt az ára.

Ma már ugyanott 226 ezer ft...

Ennek majdnem 4 éve. Azóta hibátlanul üzemel, az enyhe szivárgás miatti vízkövesedést leszámítva.. Amúgy lejöttek az Aristontól, ránéztek, szétszedték, újra összerakták, azóta nem vészes, meg mondták, h ha szivárogna a tetejénél továbbra is, nem vészes, működésében nem befolyásolja.

Azt nem tudom, h mindegyik modell gyártási szériahibás-e vagy kb én jártam csak így, de a pároméknak is ugyanilyet ajánlottam és ők egy éve használják már, de nincs ilyen gondjuk vele.

jan. 17. 23:40
 13/14 A kérdező kommentje:

Nekem a hang nem okoz gondot mert a kazanhazban max a macskakat zavarna.

Nekunk 80l-es van. Sokkal nagyobb nem is kell szerintem, alapvetoen ugyis a gaz megy. Lehet megoldanam, hogy lehessen hasznalni oket kulon kulon de egyutt is.

jan. 18. 09:12
 14/14 anonim válasza:

Szerintem sem kell több, hacsak nem szeretnek nagyon pancsolni egyszerre többen.. akkor persze kevés tud lenni a 200 liter is akár...

A hőszivattyússal sokkal jobban jársz, szemben ha gázzal fűtöd a HMV-t.

jan. 18. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!