Nyílászárókat cseréltünk, födémet szigeteltünk. A fürdő a konyha a szoba is elkezdett penészedni, de nagyon. Mit ronthattunk el? Hol kellene keresni a problémát?
Figyelt kérdés
jan. 10. 20:26
21/23 anonim 

válasza:

Nem hiszem, hogy drága megoldás a szellőztetés, csak okosan kell csinálni, idő mire az ember kitapasztalja. Lekapcsolom a termosztátot, és kinyitom a bejárati ajtót, majd az összes ablakot, és a belső ajtókat. ha végeztem, 2-3 perc múlva ugyanebben a sorrendben zárni kezdek mindent, végül néhány perc múlva visszakapcsolom a termosztátot a megszokott hőfokra. Ezt naponta 2-3 alkalommal eljátszom, és nincs penész. Amikor nem vettem komolyan a szellőztetést a szekrényben levő ruhák is penészedni kezdtek.
22/23 anonim 

válasza:

Ablakcsere előtt az épület vízszigetelését kellett volna rendbetenni. Mert a talajból és a falakon jön fel a talajpára. Eddig ki tudott szellőzni a huzatos fa ablakokon keresztül, most meg le van zárva minden. Ettől van penészedés!
23/23 anonim válasza:
Ne zárd be teljesen az ablakot, hanem én pl vízszintesen hagyom a kilincset, így bejön a levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!