Régi vastag fűtéscsöveket kevés bontással falba építéssel lehet cserélni? 5 éve újítottunk fel, de nagyon ormótlanok így. Létezik olyan eszköz ami port is szív falba vágás során vagy nem ússzuk meg a komplett újrafestést?
Horonymaró vágja, porszívó elszívja, de finom por így is lesz. Utána a kivésés porral jár.
Valamint akkor a gravitációs fűtés, igényelhet kisebb átalakítást a vékknyabb csövek miatt.
Pirral, kosszal, vakolással, festéssel jár.
Én nem merném falba berakni, mivel a melegedéssel járó hőtáguláskor meg is repedhet ott a vakolat.
Ha nagyon zavar, akkor cseréljétek le vékony csövekre. Én pl gipszkarton előtétfal mögé rejtettem a fűtéscsöveket.
A legkisebb falon lévő hullámnál is a horonymaró kinyomja a pórt maga alól, hiába van rajta pórszívó. Így, ha ilyet tervezel vagy kipakoljátok üresre az érintett helyiségeket, ezen időre vagy pedig mindent letakartok kivételesen nagy precízséggel. Utána, festés, és nagy takarítás.
A padlót is érdemes telibe takarni hullám papírral, széleket végig ragasztani, mert a téglapór nagyon makacs egy anyag, és nehéz kitakarítani a fugából. A másik pedig megvédi a burkolatot a hulló törmeléktől. Hullani fog, mert a horonymaró után jön a vésőgép!
Hőszivattyúhoz padlófűtést kell csinálni, csak azzal gazdaságos. Hiába vékonycsöves a radiátoros rendszered, 5év múlva be fog dögleni a többmilliós hőszivattyúd.
"A kazán is hatékonyabb lenne ez kevés vízes zárt rendszerrel"
Ez tévedés! Ki mondta ezt neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!