Mitől vizesedhet az ablak mellett a fal?
Nemrég cseréltünk egy ablakot, két rétegű műanyag ablak és az egyik oldalán belülről végig vizes a fal.
Már meg lett bontva kívülről elvileg nem volt rendesen befujva purhabbal, amit potoltak, de nem szűnt meg a probléma. Egy másik ablakunknal ugyanez volt, ott az újra purhabozas után elmúlt.
Az még talán fontos hogy sarkon van az ablak, két fal talalkozasanal (tudom fura, de így van) és amelyiken van az ablak az a fal vályog, a mellette lévő pedig tégla. És igazából a tégla fal vizes. Lehet hogy ez az oka? A tégla fal még nincs leszigetelve.
Nekem itt többes probléma néz ki.
1, hőszigetelt a vàlyog? Elvileg az az egyik legdràgàbb megoldàs, amit lehet csinàlni. Valid technikàval készült, vagy eps és jóvanazúgy?
2, tégla+vàlyog nem a legjobb kombó.
3, a szellőzés meg van oldva az ablaknàl?
4, a felvizesedett fal bezony sokàra szàrad ki, ha nem fűtöd lokàlisan...
1. Amennyire tudom valyogot nem hogy nem kell, hanem egyenesen tilos szigetelni. 70 centis vályog egyébként.
2. Nyilván nem hobbiból építettük így. Mi már így vettük. Azért ilyen mert valamikor összedőlt a ház egy része, amit nem építettek újra, hanem elbontottak és a megmaradt részt téglával zárták le.
3. Van az ablakon szellőző
4. Már többször kiszáradt és újra vizesedett, leginkább akkor amikor kint hidegebb van.
Hogyan raktátok be az ablakot?
Írd le részletesen, vakolat javítása előtti kép lenne a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!