Ha leszakadt a plafonról a vakolat mert sokáig ázott és már látszanak a deszkák alatta azt hogyan kell vissza építeni?
Figyelt kérdés
tegnap 14:11
1/8 anonim válasza:
Nálam a festő úgy csinálta, hogy teljesen leverte az összes maradék vakolatot, és álmennyezetett csinált helyette.
Mondjuk ez egy társasházi kicsi fürdőszoba, 2 négyzetméter.
Jól sikerült, elégedett vagyok vele.
2/8 A kérdező kommentje:
Azt én is tudom hogy gyakran úgy oldják meg hogy csinálnak gipszkartonból álmennyezetet inkább azt meg alatta úgy hagyják ahogy volt de engem az érdekelne hogy valójában hogyan kéne vissza rakni a vakolatot nem pedig hogy hogyan lehet eltakarni
tegnap 17:35
3/8 anonim válasza:
Az tróger munka amit az 1-es festője csinált... Először is ahol még le akar esni ott le kell kaparni a maradékot. Vissza kell vakolni nagyjából síkba. Amikor megszáradt, a régi és az új vakolatrész határát mélyalapozóval bekenni. Glettelés+háló, lehet hogy duplán, triplán is szükséges glettelni, hogy a javított rész minnél jobban össze legyen dolgozva a meglévő résszel. Ezután két réteg festés. Na kb. így kéne csinálni. Mennyezetet vakolni amúgy a legnehezebb munka.
5/8 A kérdező kommentje:
Hát alapból is úgy volt de nem tudom szerinted hogyan kéne?
tegnap 18:48
6/8 anonim válasza:
Nem valami vályog volt felpakolva rá?
Én úgy tudom, hogy a klasszikus mész cement vakolatot téglára betonra lehet felhordani. Bár lehet, hogy van valami tapadóhíd a fához is, mondjuk azt mondják, hogy nagyon más a hőtágulás így idővel elválik egymástól.
Én fa födém esetében vagy maradnék a fánál, tehát faával, hajópadlóval, stb burkolnám lazúrozva, vagy ha van elég belmagasság, akkor ahogy írták, álmennyezetet csinálnék gipszkartonból, arra pedig már lehet glettelni rendesen.
7/8 anonim válasza:
Hozzáteszem, hogy nem ráragasztanám egy fém födémre, ahogy az 1#-nél lehet, hanem akkusztikus kengyelekkel, benne szigetelés, stb.
8/8 anonim válasza:
3-as vagyok. Ez egy stukatúros födém, azért látja a kérdező a deszkát. Természetesen deszkára vakolni nem lehet, ezért van úgy megcsinálva hogy a deszkázatra nádfonat van rabicolva és erre vakolnak. Az emlegetett "tapadóhíd" lényegében nád. Erre kell visszavakolni a sérült részen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!