Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Villanyszerelés előtt miért...

Villanyszerelés előtt miért alapozzák a falat?

Figyelt kérdés
Teljes lakásfelújításban vagyok, ma voltam a helyszínen és azt láttam, hogy alapozzák a falat úgy, hogy a villanyszereléshez és a fűtéshez nincs még kivésve a nyomvonal, eddig csak a bontás, ajtótokok kiszedése, tapéta leszedése volt meg. Hazafele jövet eszméltem erre, nyiván majd meg fogom kérdezni, de esetleg tudja valaki, hogy mi ennek az oka?
tegnapelőtt 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem gondolkodnak és mindenki sz.rik a másik munkájára..
tegnapelőtt 20:24
 2/10 A kérdező kommentje:
#1: Generálkivitelező csinálja.
tegnapelőtt 20:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek oda a szerelők időbe.
tegnapelőtt 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy nekik, hiszen te fogod kifizetni a munkadíjat!
tegnapelőtt 20:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
mi az a fal alapozás?
tegnapelőtt 20:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem is ez a kérdésem, mint 5-nek. Mit értesz azon, hogy "alapozzák a falat"? Vakolást? Mert az nem számít. A villanyszereléskor az aljzatokat, kapcsolókat majd a vakolt, glettelt, festett falra kell feltennie, a vezetékeket addig kell kiemelni. Bonyolultabb lehet úgy vakolni hogy a vezeték már ott van - de lehet hogy tévedek.

A vakolás nem gond ha megcsinálják, a glettelés már inkább, hiszen a vezetékezés után a sérülést is el kell vele fedni.

Viszont kérdés, hogy mivel felújítás, egyáltalán fogják-e a falat még roncsolni a villanyszerelők, hiszen egyszerűen a régi vezetékkel behúzhatják ugyanoda az új vezetékeket és akkor a falnak nem esik közben baja. Kell egyáltalán vésni a falat?

tegnap 07:35
 7/10 anonim ***** válasza:
A szakember elvégzi a munkát, amire felkérték. Az nem az ő dolga, hogy a másik szakmunka elkészültére várjon. A hibás munkasorrend a kivitelező alkalmatlanságát mutatja.
tegnap 07:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Alapozni, azaz mélyalapozni glettelés előtt (esetleg közben) és utána festés előtt kell.

Ha erre gondoltál. Alapvetően ha később vésik ki a nyomvonalat, utána feljavítják és még kvázni a megkötött de nedvesebb javításra ráglettelnek, akkor az jó lesz a friss a friss elv alapján.

Igazából az a gond, hogy a kérdésedből nem derül ki semmi részlet.

tegnap 09:37
 9/10 anonim ***** válasza:
*friss a frissbe
tegnap 09:37
 10/10 anonim ***** válasza:
66%
Jó ha alapozzák a falat! Az alapra lesz építve a fal! Fal nélkül a vezetékek csak lógnának a levegőben...
tegnap 12:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!